- Det er alarmerende når horder innen kultur-Norge går til dette skrittet

23 kulturpersonligheter krever nå at riksantikvar Jørn Holme må få sparken.

KAMPANJE MOT HOLME:  Riksantikvar Jørn Holme får i et brev til miljøvernminister Bård Vegard Solhjell krass kritikk for sitt arbeid. 23 kulturpersonligheter i Norge krever nå at han går av til høsten. Riksantikvaren ønsker ikke å kommentere denne saken. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
KAMPANJE MOT HOLME: Riksantikvar Jørn Holme får i et brev til miljøvernminister Bård Vegard Solhjell krass kritikk for sitt arbeid. 23 kulturpersonligheter i Norge krever nå at han går av til høsten. Riksantikvaren ønsker ikke å kommentere denne saken. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 23 kulturpersonligheter i Norge krever nå at riksantikvar Jørn Holme må få sparken. I et opprop adressert til Holmes sjef, miljøvernminister Bård Vegard Solhjell, krever dem at Solhjell rydder opp.

Kravet er at ny riksantikvar må skaffes i løpet av høsten 2012.

- Overlatt til amatører I brevet står det at Jørn Holmes «ansvarsområde mer enn noensinne preges av handlingslammelse og manglende vilje til å bruke lovverket», og som følge av dette går en rekke kulturminner tapt.

- Det er alarmerende når horder innen kultur-Norge går til dette skrittet. Holme har overlatt nasjonens kulturminnevern til amatører, eller lokale politikere, og da vil den fort svinne hen. Flere saker har i det siste vakt bekymring, og vi føler at beslutningsgrunnlaget i sakene ikke er grundige nok, sier tidligere leder i Bergen arkitektforening og sivilarkitekt i MNAL, Morten Ramm Salbu, som er med på oppropet.

- Det er helt opplagt at både staten og riksantikvaren bør gå i seg sjøl og se på hvilken rolle embetet utøver i forhold til sitt mandat. I går fikk Jørn Holme sterk kritikk for å ha tillatt utbygging av Steinmeyerorgelet i Nidarosdomen, som vil dekke for Rosevinduet. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer