Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Det er alltid rolige perioder i langrenn og skiskyting. Det var da jeg pleide å lese limerick

NRK-veteran Jon Herwig Carlsen frykter ikke TV 2s reklameavbrudd under OL-øvelsene.

FRYKTER IKKE REKLAMEAVBRUDD: Mangeårig skikommentator i NRK Jon Herwig Carlsen tror TV 2 fint klarer å legge inn korte reklamesnutter under enkelte av OL-øvelsene, uten at seerne går glipp av for mye. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
FRYKTER IKKE REKLAMEAVBRUDD: Mangeårig skikommentator i NRK Jon Herwig Carlsen tror TV 2 fint klarer å legge inn korte reklamesnutter under enkelte av OL-øvelsene, uten at seerne går glipp av for mye. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg er fullstendig klar over at rettighetene til OL har vært så dyre for TV 2 at de er nødt til å sende så mye reklame de klarer.

Det sier mangeårig ski-kommentator for NRK, Jon Herwig Carlsen, til Dagbladet.

Han ga seg i statskanalen i 2012, året etter at konkurrenten TV 2 hadde kjøpt rettighetene til Sotsji-OL.

SU-leder Andreas Halse har fått med seg stortingsgruppa i SV i et forsøk på å få gjennom et hastevedtak som nekter kanalen å avbryte OL-øvelsene, melder NRK.

SV frykter
at en regelendring fra Kulturdepartementet kan føre til at OL-kanalen TV 2 avbryter øvelsene med reklame når de er på sitt mest spennende, og Halse vil at regjeringen tar stilling til saken.

Carlsen tror den reklamefinansierte allmennkringkasteren vil være meget bevisst akkurat den problemstillingen.

Tid for limerick - Dette er veldig avhengig av hvilke idretter det er snakk om. I ishockey er det avblåsninger og brudd, det samme med hopp og alpint. Men eksempelvis i skiskyting med individuell start er det jo etter hvert viktige skytinger hele tida. Da får de et problem, og det blir spennende å se hvordan TV 2 løser det, sier han.

Han mener det er helt sentralt at reklamesnuttene under øvelsene holdes korte.

- Det er jo alltid rolige perioder i langrenn og skiskyting. Det var jo da jeg pleide å lese limerick, sier Carlsen, og legger til:

STEMMENE: I mange år var det Jon Herwig Carlsen og hans faste makker, avdøde Kjell Kristian Rike, som loset NRKs seere gjennom langrenn og skiskyting i større og mindre mesterskap. Her forbereder de to seg før jentenes tremil under OL i Torino i 2006. Foto: Hans A. Vedlog/Dagbladet
STEMMENE: I mange år var det Jon Herwig Carlsen og hans faste makker, avdøde Kjell Kristian Rike, som loset NRKs seere gjennom langrenn og skiskyting i større og mindre mesterskap. Her forbereder de to seg før jentenes tremil under OL i Torino i 2006. Foto: Hans A. Vedlog/Dagbladet Vis mer

- Men om Northug tilfeldigvis skulle brekke staven menst det er reklame, har jo TV 2 opptak de kan sende tre sekunder etterpå. Jeg tror TV 2 er veldig klar over dette, og at de får det til. Og jeg håper det går greit, først og fremst for seerne, men også for TV 2, sier han.

TV 2 vil forstyrre lite Dagbladet har vært i kontakt med Kulturdepartementet, som viser til Høyres Svein Harberg, leder av familie- og kulturkomiteen på Stortinget.

- Jeg ser ikke dette som noe annet en et reint populistisk forslag fra SV. Det er rimelig virkelighetsfjernt å tro at vi kan fjerne en av forutsetningene for en kanal som har kjøpt tv-rettighetene for OL, samme dag som OL starter, sier han.

TV 2s kommunikasjonsdirektør Rune Indrøy sier til NRK at de setter tilskueren i sentrum.

- Jeg tror at våre sendinger fra OL i Sotsji vil vise at vi er fullt i stand til å gjennomføre dette på en god måte som setter tilskueren i sentrum. Jeg tror seerne kommer til å oppleve dette som veldig lite forstyrrende, sier han.


   

Hele Norges coronakart