Nytt coronamareritt i Sel:

- Det er alvor over dette

I starten av mars i fjor ble Sel kommune i Gudbrandsdalen hardt rammet av pandemien og store deler av befolkningen ble satt i karantene. Nå har coronabølgen på nytt slått innover den vesle kommunen.

RAMMET IGJEN: Sel kommune var rammet av et coronautbrudd i mars. Nå opplever Sel kommune et nytt utbrudd. Foto: Geir Olsen / NTB
RAMMET IGJEN: Sel kommune var rammet av et coronautbrudd i mars. Nå opplever Sel kommune et nytt utbrudd. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Situasjonen er den at vi har ikke hatt noen positive for covid-19 over lang tid. Så plutselig de to siste dagene er det ei oppblomstring. Det som er resultatet nå er 15 påvist smittede og 280 personer som er satt i karantene. Vi venter også på ytterligere prøvesvar, sier ordfører Eldri Siem i Sel kommune til Dagbladet.

Ifølge ordføreren er det rundt 40 prøver de venter svar på, og det er også flere som skal testes.

Ikke kontroll

Det drives nå et omfattende sporingsarbeid.

- Foreløpig er det ikke kontroll på utbruddet og smitteveiene er ukjent. Det er alvor over dette her, så man må trygge innbyggerne på av vi gjør alt vi kan for å få ned smitten og få kontroll over situasjonen. Det er satt i verk mange tiltak, sier hun.

Kommunen ligger onsdag på risikonivå tre.

De positive coronaprøvene er sendt til Folkehelseinstituttet for analyse.

- Det blir undersøkt om det kan være snakk om den nye virusmutanten. Det vet vi ikke per nå og tilbakemeldingene er at det kan gå noen dager før vi vet det, sier Siem.

Nytt utbrudd

I starten av mars i fjor, da pandemien nådde Norge, ble Sel kommune hardt rammet av smitte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer