TAUS:Frp-leder Siv Jensen vil ikke si hvem hun foretrekker av Barack Obama og Mitt Romney. Foto: Jacques Hvistendahl
TAUS:Frp-leder Siv Jensen vil ikke si hvem hun foretrekker av Barack Obama og Mitt Romney. Foto: Jacques HvistendahlVis mer

- Det er amerikanerne som går til valg, ikke vi

Frp-leder Siv Jensen vil ikke si hvem hun heier på.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mens verden holder pusten, holder Frp-leder Siv Jensen kortene tett til brystet.

Hun vil nemlig ikke si hvilken kandidat hun heier på i det amerikanske presidentvalget.

- Jeg tror norske velgere hadde blitt provoserte eller irritert om andre mente for mye om utfall ved våre demokratiske valg. Nå er det amerikanerne som går til valg, ikke vi. Det syns jeg vi skal ha respekt for, sier hun til Dagbladet.

Greit at andre Frp-ere heier Som Dagbladet har omtalt tidligere, har andre profilerte Frp-ere uttalt seg offentlig om valget. Blant annet har Siv Jensens egen politiske rådgiver, Ole Berget, drevet valgkamp - sammen med SV - for demokratenes kandidat, president Barack Obama.

-  Det er greit at at andre Frp-ere uttaler seg offentlig?

- Ja, jeg er partileder og Frp's statsministerkandidat. Derfor avstår jeg fra å heie på en bestemt kandidat. Men at det foregår en livlig debatt, og at andre deltar, det er selvsagt helt greit, sier hun, og legger til:

- For meg er det viktig å understreke at Norge skal ha et godt forhold til USA. Og jeg er sikker på at vi ikke vil ha noen problemer med å ha det, uansett hvem som vinner av de to kandidatene, sier Frp-lederen.