DRAPSALARM: Politiet slo full drapsalarm etter at Hilda Feste (98) ble slått ned og drept i sin egen leilighet søndag kveld. Foto: Tor Erik H. Mathiesen
DRAPSALARM: Politiet slo full drapsalarm etter at Hilda Feste (98) ble slått ned og drept i sin egen leilighet søndag kveld. Foto: Tor Erik H. MathiesenVis mer

- Det er åpenbart at det går en ukjent gjerningsmann løs

42-åringen som er siktet for drapet på Hilda Feste (98), er sjokkert over at politiet mistenker ham, sier mannens forsvarer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Søndag kveld ble 98 år gamle Hilda Feste brutalt slått ned og drept i sin egen leilighet i et bofelleskap for eldre i Os.

Få timer senere pågrep politiet en 42 år gammel mann som mandag ble siktet for ugjerningen.

- Han sier han ikke har noe med dette å gjøre, og nekter straffeskyld. Han sier han er uskyldig, sier mannens forsvarer, Carl-Christian Grythe Hoff til Dagbladet.

- Min klient er i sjokk over at politiet har siktet ham, og tar dette tungt. Han synes det er veldig vanskelig, sier Hoff.

- På tross av at politiet formelt har siktet ham, sier de samtidig at de er usikre på om de har rett mann. Hva tenker du om politiets etterforskningsskritt så langt?

- Det vil jeg ikke kommentere. Sånn jeg ser det, jobber de for å sjekke min klient ut av saken, og så lenge de gjør det vil jeg ikke si noe om akkurat det.

Bergens Tidene skriver i dag at 42-åringens mor og bror gir ham alibi for tidspunktet drapet ble begått. Mannen skal ha vært hjemme hos mora der han havnet i en krangel med den yngre broren over en penger.

Basketaket skal ha ført til at mannen fikk skader i i hodet, og han omtalte episoden, og la ut et bilde av skadene, på sin Facebook-profil senere på kvelden.

Politiet har blant annet oppgitt mannens skader som årsak til at han ble pågrepet.

- Det er klart at når det kommer uttalelser som den moren hans har kommet med, styrker det han forklaring, sier han.

- Betyr det at en ukjent gjerningsmann går fri?

- Det er åpenbart. Det er større sannsynlighet for at det går en ukjent gjeningsmann løs, enn at det er min klient som har gjort det, sier forsvareren.

Det har ikke lyktes Dagbladet å få en kommentar fra påtaleadvokat Asbjørn Onarheim i Hordaland politidistrikt.