Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Det er åpenbart at vestkantjenter er penere

To biologiprofessorer mener folk på vestkanten er penere enn på østkanten. Aslak Nore er enig.

PENEST I VEST:  Forfatter Aslak Nore mener det er åpenbart at kvinnene på Oslo vest er de peneste. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
PENEST I VEST: Forfatter Aslak Nore mener det er åpenbart at kvinnene på Oslo vest er de peneste. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Befolkningen på Oslo vest blir stadig penere enn de på østsida fordi kvinner vil ha menn med makt og status.

Det hevder de to biologiprofessorene Dag Hessen og Bjørn Grinde fra Universitetet i Oslo i et intervju med Dagsavisen. 

 - Det er et faktum at pene kvinner gjerne søker pene menn. Mennene blir enda mer attraktive hvis de også har makt og penger. Status er viktig, men også penhet, sier Dag Hessen til avisen. 

På grunn av liten folkeflytting mellom øst og vest endrer befolkningen seg lite.

Penger viktigst
Ifølge Hessen søker kvinner menn med makt for å sikre seg og barna. De vil gjerne ha vakre menn, men penger er viktigere. 

- Kvinner er bevisst eller ubevisst mer kyniske, sier han. 

- På østkanten er det kanskje ikke så mange rikinger å forsyne seg av for de pene pikene? spør professoren.

Innvandrerkvinnene på Oslo øst kan imidlertid bidra til å gjøre skillet mindre, mener han.  

Frekt Ikke alle er like begeistret for teorien. Professor i samfunnsmedisin Per Fugelli synes utspillet er dumt og frekt.

- Dumt fordi det blir en utrolig enfoldig fortolkning av mennesket. Det er frekt i den forstand at de reduserer oss til dyr — apekatter eller krokodiller — som om det eneste vi går etter er utseende, sier han.

Forfatter Aslak Nore er derimot helt enig med de to professorene.  

- Det er åpenbart at vestkantjenter er penere. På østkanten har du fått en ny genpol av folk med minoritetsbakgrunn. Der kan du finne folk med bedre gener enn originalbefolkningen. Den bratteste klassereisen er den unge på østkanten med minoritetsbakgrunn gjør. De har ikke like gode muligheter for skole og jobb og har dermed ikke fått tatt ut sitt potensial. Innvandrere gjør østkanten penere, sier Nore.

PENEST I VEST:   Professor Dag O. Hessen sier folk på Oslo vest er penere enn på østkanten. 
Foto: Erlend Aas / SCANPIX
PENEST I VEST: Professor Dag O. Hessen sier folk på Oslo vest er penere enn på østkanten. Foto: Erlend Aas / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media