- Det er åtte-ti mistenkte i Norge

Men svineinfluensaen er fortsatt ikke påvist.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): På en pressekonferanse i dag informerte Helsedirektoratet om svinevirussituasjonen.

 - Vi har over tid fulgt et fuglevirus som smitter fra fugl til menneske. Vi har trodd at det var en risiko for å få en pandemi med dette viruset. Nå har vi imidlertid de siste dagene sett at det er en ny type virus som smitter fra gris til mennesker, og det er brakt på det rene at dette viruset smitter fra menneske til menneske. Men det er fortsatt usikkert hvor lett det smitter mellom mennesker oppsummerer helsedirektør Bjørn-Inge Larsen. Han understreker at viruset ikke smitter gjennom svinekjøtt.

Sammen med seg på pressekonferansen hadde han overlege Bjørn Iversen ved Folkehelseinstituttet. Fortsatt er det ingen som er bekreftet smittet her til lands, men flere sjekkes for sykdommen.

- Det er åtte-ti mistenkte i Norge. Noen av disse har blitt avkreftet, andre blir undersøkt videre, sier Iversen.

Myndighetene ønsker foreløpig ikke å gå ut med detaljer om de mistenkte tilfellene, men vil gå ut med informasjon så fort det blir bekreftet at viruset har kommet til Norge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer