- Det er bare den j... tradisjonen som ikke aksepterer det alle vil akseptere

SV-veteran Akhtar Chaudhry er rystet over drapet og lemlestingen av unge jenter i Pakistan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 27. mai ble Farzana Parveen (25) angrepet og drept av familiemedlemmer fordi hun hadde giftet seg med mannen hun elsket. I dag kom nyheten om Saba Maqsood som ble forsøkt drept av sin egen familie fordi hun ville giftet seg av kjærlighet.

Summen av disse to hendelsene fikk den tidligere stortingsrepresentanten Akhtar Chaudhry, som er født i Lahore i Pakistan, til å reagere med et sterkt og følelsesladd innlegg på sin facebook-side:

Rystet og skamfull «Det har ikke gått mange dager siden vi ble servert en barbarisk historie fra Lahore, Pakistan, hvor en gravid kvinne ble stenet ihjel rett foran lagmannsretten. Jeg kjenner landet, jeg kjenner byen, jeg kjenner til og med fortauet hvor forbrytelsen tok sted, og nettopp derfor ble jeg både rystet og skamfull. I dag ser vi igjen en kvinne som er blitt grovt mishandlet og forsøkt drept. Hvilken forbrytelse har disse kvinnene begått? Kun det at de giftet seg med den mannen de elsket. Er det en forbrytelse? Er det forbudt etter pakistansk lov? I sharia? I tradisjonen? Nei!»

- Disse handlingene barbariske og jeg har lyst til å gråte. Både på grunn av den smerten som blir påført disse unge kvinnene, og jeg får også lyst til å gråte fordi samfunnet ikke gjøre noe med dette. Det kommer til å fortsette, sier Akhtar Chaudhry til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer