Det er bare en måned mellom disse to bildene fra grensa mellom Tyrkia og Syria

Satellittbilder av de enorme ødeleggelsene i Kobani.

FLYKTNINGSTRØM: Bildet til venstre er tatt 6. september i år, mens bildet til høyre er tatt 15. oktober. Det viser alle kjøretøyene ved den tyrkisk/syriske grensa hvor hundretusenvis har flyktet. Foto: UNITAR / UNISAT
FLYKTNINGSTRØM: Bildet til venstre er tatt 6. september i år, mens bildet til høyre er tatt 15. oktober. Det viser alle kjøretøyene ved den tyrkisk/syriske grensa hvor hundretusenvis har flyktet. Foto: UNITAR / UNISAT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den syriske grensebyen Kobani har den siste måneden vært gjenstand for massive kamper mellom kurdiske styrker som har forsøkt å holde tilbake jihadister fra den brutale terrogroppa Den islamsk stat (IS).

Organisasjonen for forskning i FN, UNITAR, har hentet inn høyoppløselige satellittbilder som viser de enorme ødeleggelsen i selve byen og i grenseområdene til Tyrkia bare et steinkast unna.

Enorme konsekvenser I rapporten fra UNITAR skriver organisasjonen at bildene er hentet fra WorldView2-satellitten.

Bildene viser store skader i hele byen og flere bygninger og strukturer som er ødelagt av ammunisjon. Vi kan også se veisperringen flere steder i byen, og ifølge organisasjonen er det knapt registrert biltrafikk i byen med drøyt 40 000 innbyggere.

Satellittorganisasjonen UNOSAT har også registrert at det er skyttergraver og kamplinjer på østsida av byen.

Noen av de mest betegnende bildene er imidlertidig de fra grensa mellom Syria og Tyrkia. Det første bildet er tatt 6. september ved grenseovergangen til Tyrkia. Et relativt øde ørkenområde.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer