«Det er bare kjøtt. Jeg trenger flere plastsekker.»

En krangel over kjøp av hasj kan ha utløst parteringsdrapet i Sverige. Venner av de siktede skal ha sett «plastsekker med kjøtt» i leiligheten til den hovedmistenkte 46-åringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HALMSTAD (Expressen/Dagbladet): På gulvet i leiligheten til den siktede 46-åringen lå tre svarte plastsekker dagen etter at Marcus Norén (22) forsvant.

- Han virket stresset. Jeg kom til å sparke borti en av sekkene, og spurte hva det var, forteller en venn av 46-åringen.

«Det er bare kjøtt. Jeg trenger noen flere plastsekker, deretter skal jeg gå ut og grave dem ned,» var svaret han fikk.

- Jeg trodde det var et rådyr eller noe sånt. Nå forstår jeg jo at det må ha vært kroppen, forteller vennen.

Svarte klær - hvit sminke

Norén var med i et Vampyr-rollespill og knivdrapet kan ha vært en ren impulshandling, utløst av misunnelse og aggresjon. 46-åringen skal ifølge Expressen og Svenska Dagbladet ha hisset seg opp over Noréns svarte klær og hvite sminke.

Politiet tror Marcus Norén frivillig ble med de to siktede til 46-åringens leilighet. Der ble det en uoverensstemmelse mellom Norén og 46-åringen. En venn av Marcus Norén sier at 22-åringen røyket hasj en gang iblant. De siktede var kjente narkotikamisbrukere, og skal ha drevet salg av hasj.

Politiet driver fortsatt med tekniske undersøkelser i leiligheten.

- Vi har ikke funnet verktøy som kan ha blitt brukt til parteringen inne i leiligheten, sier en av teknikerne.

Politiet tror parteringen må ha skjedd i den 23 kvadratmeter store ettromsleiligheten. Motivet for drapet er foreløpig uklart, og de to har sittet i avhør i hele går.

- Jeg har ikke tatt stilling til når vi skal begjære dem fengslet, sier sjefanklager Ingela Sörgård.

- Min klient har gjort noen delvise innrømmelser, sier 46-åringens forsvarer, Kaj Lindström, som forteller at klienten tar saken svært tungt. Han er foreløpig siktet for mord, mens 28-åringen er siktet for medvirkning.

- Min klient sier han ikke har noe med saken å gjøre, sier 28-åringens forsvarer, Göran Ruthberg.

Kjent narkoman

46-åringen er en kjent misbruker i Halmstad, og har en voksen sønn. Han er dømt for narkotikaforbrytelser, og har også gjort seg skyldig i voldsforbrytelser. Flere venner er sjokkert over mordanklagene. Enkelte tror han må ha tatt på seg skylden for å skjerme 28-åringen.

- Det er ti år siden han satt i fengsel. Jeg kan ikke fatte at han skulle gjøre noe så brutalt som et parteringsdrap, sier en barndomsvenn.

Også ekskona til mannen stiller seg uforstående til siktelsen: - Klart han kunne bråke, men han kunne aldri ha drept noen. Det er utenkelig at han kunne partert noen. Vi har fortsatt kontakt, og jeg traff ham for noen dager siden. Da virket han nedstemt. Nå forstår jeg hvorfor, sier hun.

Psykiske problemer

28-åringen, som også er siktet, slet med store psykiske problemer før drapet.

- Han hadde sånne ekle vrangforestillinger. Jeg er selvfølgelig sjokkert - men ikke overrasket - over at han er mistenkt, sier en nær venn.

Han skal ha vokst opp i et hjem preget av misbruk, og allerede på skolen begynte det å gå skeis. Venner beskriver han som ukonsentrert med en fascinasjon for våpen. Allerede som 16-åring fikk han sin første dom, og siden har det blitt flere dommer - blant annet for drapsforsøk.

- Han har gjort en del dumme ting, men jeg kan bare ikke tro at han skulle drepe og partere noen, sier faren, som bor i samme blokk som 46-åringen.

Sønnen bruker medisinen Hexanol mot psykiske plager.

- Når han tok tablettene sammen med alkohol, ble han fryktelig aggressiv. Jeg ble redd for ham, selv om jeg kjenner ham, sier en nær venn.

I misbrukermiljøet er 28-åringen velkjent. - Alle i Halmstad skal ha visst at man kunne kjøpe hasj fra ham, sier en bekjent.

Folk hørte skrik

Skrik fra leiligheten og blodspor i trappeoppgangen avslørte de to drapssiktede mennene.

En tipser kontaktet politiet torsdag kveld, og fortalte at en bekjent hadde hørt skrik som brått stilnet hen fra 46-åringens leilighet, samme natt som Marcus Norén forsvant.

Leiligheten ligger bare et steinkast ifra stedet der to smågutter fant Noréns hode fastfrosset i isen.

Synet som møtte politiet skal ha vært forferdelig: Blod overalt, og de siste restene av Noréns kropp. Politiet skal være sikre på at selve parteringen skjedde på baderommet.

Drakk kaffe hos tante

Samtidig som politiet slo til mot leiligheten, var de to arresterte på besøk hos 28-åringens tante. Der drakk de kaffe og leste om drapet i avisene. Plutselig innrømmet 46-åringen drapet.

«Det var jeg som drepte ham. Det klikka for meg ... jeg satte kniven i ham,» skal han ha sagt.

- Jeg sa de måtte slutte med slikt tullprat. At de hadde sett for mange amerikanske filmer. Jeg kunne aldri tro at dette var sant, forteller tanta. Hennes 28-årige nevø skal av og til ha bodd i 46-åringens leilighet.

<B>LEILIGHETEN:</B> En låsesmed hjalp politiet med å få opp døra til leiligheten der 46-åringen bor. Innefor døra fant politiet blodspor og ølbokser slengt rundt på gulvet.