- Det er bare én som kjenner virkeligheten, og det er jeg

Jagland mener Lundestad tillegger seg selv for mye makt.

- INFAM OG UFIN: Thorbjørn Jagland er ikke nødig i sin kritikk av Geir Lundestad, og beskriver hans påstander som infame og ufine. Jagland skriver selv sine memoarer, men har ingen planer om å nevne Lundestad i boka. Her er Jagland i sin bolig i Strasbourg. FOTO: HAMPUS LUNDGREN/ DAGBLADET
- INFAM OG UFIN: Thorbjørn Jagland er ikke nødig i sin kritikk av Geir Lundestad, og beskriver hans påstander som infame og ufine. Jagland skriver selv sine memoarer, men har ingen planer om å nevne Lundestad i boka. Her er Jagland i sin bolig i Strasbourg. FOTO: HAMPUS LUNDGREN/ DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Alle må forstå at jeg ikke kunne gjøre noe annet enn å ta til motmæle. Hvis Dagbladet nå sier at jeg blir en del av en offentlig skittentøyvask, så syns jeg ikke Dagbladet gjør jobben sin. Jeg bruker min ytringsfrihet, og det bør kunne verdsettes, sier Thorbjørn Jagland til Dagbladet.

I Geir Lundestads nye bok «Fredens sekretær. 25 år med Nobelprisen», går han kraftig til angrep på Nobelkomiteens tidligere leder, Thorbjørn Jagland, som i mars ble den første lederen i komiteens 114 år lange historie til å bli degradert.

I dag tar Jaglands til motmæle i et brev til Aftenposten, hvor han blant annet skriver at boka inneholder løgner og injurierende påstander. Jagland skriver blant annet:

«Påstanden om at jeg ikke arbeidet med mine taler til Nobelseremoniene er løgn. Fakta er følgende: Jeg dro alltid på Lundestads faktagrunnlag. Men jeg skrev talene selv. De som er rundt meg kan bekrefte at jeg hvert år brukte timer, dager og uker for å få det best mulig. (...) Jeg ser at han antyder det samme om Francis Sejersted, etter min mening en av de mest prominente personligheter i nobelhistorien. Han er død og kan ikke forsvare seg.»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.