- Det er bare sorg der

John Wallin (83) og samboeren Barbro Karlsson (79) ble spylt ut av hotellrommet sitt av monsterbølgen og ble reddet i siste liten. Klokka 06.08 i dag kunne de omfavne datteren Britt Gustafsson i ankomsthallen på Gardermoen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

GARDERMOEN (Dagbladet): Paret var lettet over å være tilbake, men preget av inntrykkene fra Thailand, der de ferierte da katastrofen skjedde. Barbro ble trillet ut avgangshallen i rullestol.

- Det er bare sorg der, sier Wallin til Dagbladet.no.

De to var blant de 366 passasjerene på flygningen fra Phuket til Oslo i dag morges. Wallin forteller at han og samboeren var på rommet på hotellet da tsunamien kom.

- Vi var på hotellet da bølgen traff og ble spylt ut av rommet og ut i korridoren. Det var sånn kraft i vannet, det nyttet ikke å holde seg fast. Tv-apparater og kofferter fløyt rundt oss i vannet. Vi stod i et hjørne med vann til halsen, og møbler og treverk samlet seg rundt oss.

Paret var i ferd med å bli trukket ned trappen av vannmassene, da en engelskmann trakk John opp og reddet ham.

- Det tok bare ett minutt og jeg rakk nesten ikke å bli redd. Jeg var under vann og tenkte at nå er det slutt, men så ble jeg trukket opp, og jeg tenkte, der reddet han livet mitt.

Paret løp opp flere etasjer og reddet livet i høyden.

- Guttene fra hotellet hjalp oss opp. De varslet om at det skulle komme en tredje bølge. Vi sto i bare undertøyet, og fikk et laken rundt oss. Det var det eneste vi hadde.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.