- Det er barnslig å herme, Røkke!

Hedmarkingene Gjermund Eggen og Sigbjørn Johnsen (Ap) slår tilbake mot Brustad-harselasen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg synes det at han skulle parodiere en statsråd sånn var smålig, sier skihelten Gjermund Eggen, sambygding med næringsminister Sylvia Brustad, til Dagbladet.

Selv drev Eggen i sauefjøset, da finansmann Kjell Inge Røkke harselerte med Brustad, og prøvde å herme etter hedmarksdialekten hennes.

- Barnslig«Je er forbanna» og «je er frustrert», prøvde Røkke seg på en blanding av avslepen Molde-dialekt og hedmarksdialekt.

Det var først da lokalavisa Østlendingen ringte «Engerdalsprinsen», at skikongen ble klar over hva hans gode venn Røkke hadde gjort foran TV-kameraer og et helt Presse-Norge.

- Et lavmål, sier Eggen i dagens utgave av Østlendingen.

Eggen, som vant tre gull under ski-VM i Oslo i 1966, er en av Røkkes store idrettshelter. Både under OL i Salt Lake City i 2002 og under Torino-OL i 2006 ble Eggen spesialinvitert på Røkkes regning.

- Jeg tror at hvis han hadde prøvde å herme etter meg, ville jeg sagt det var barnslig, sier Eggen på engerdalsdialekt til Dagbladet, og håper at Røkke ikke tar utspillet hans ille opp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.