Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Det er blod overalt, og jeg har akkurat trukket en kniv ut av brystet hans.»

21-åringen som fredag ble arrestert for å ha knivdrept en nordmann (55) i Elche i Spania, satt i avhør i hele går. I morgen framstilles han for varetektsfengsling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ELCHE/Spania (Dagbladet): En 55 år gammel nordmann ble fredag funnet drept i hjemmet sitt i Elche i Arenales del Sol i Spania. Siden først i november skal han ha bodd sammen med en 21-årig mann fra Nord-Norge. Han er nå hovedmistenkt. Det var naboene som ringte politiet etter at de skjønte at noe var forferdelig galt.

21-åringen nekter-  Vi ville bare gi unggutten og avdøde et julekort. Gutten mumlet noe og sa han var tilbake om ett minutt.

-  Han er død. Han er død ... er blitt stukket i hjel. Det er blod overalt, og jeg har akkurat trukket en kniv ut av brystet hans, var det neste han sa, forteller naboene.21-åringen nekter å ha drept sin venn. I går avla han forklaring på engelsk i politihuset i Elche.

-  Han hadde advokat til stede, men siden det tok lengre tid enn vi hadde regnet med, måtte vi tilkalle ytterligere en, sier politiinspektør Mañogil, til Dagbladet.

Drept med 25 knivstikkPolitiet mener å være ganske sikre på at de har tatt gjerningsmannen.

-  55-åringen er åpenbart blitt stukket i hjel på soverommet mens han lå og sov. Vi telte 25 knivstikk: ett i brystet og 19 i ryggen. Da 21-åringen ble arrestert, hadde han vasket en anselig mengde med klær, men huset var tilgriset med blod, sier politiinspektøren.

Politiet sikret seg flere tekniske spor. Mañogil karakteriserer drapet som et affektdrap. Det har vært enorme krefter og følelser i sving, og tyder på at det kan ha vært et forhold mellom gjerningsmannen og avdøde.

Kontakt med gutter55-åringen, opprinnelig fra Bergen, skal ha kjøpt huset i feriebyen Arenales del Sol i Elche for to og et halvt år siden.

-  Han fortalte han hadde et eiendomsfirma i Norge, og at han levde av det, forteller den irske naboen til Dagbladet, og beskriver ham som en lite sosial type.

-  Han skrøt av at han fikk kontakt med gutter i 20-åra på Internett. I den tida han har bodd her, har det vært mange som har kommet og gått. Avdøde skal nærmest ha vært som en fosterfar for 21-åringen, og forsøkt å hjelpe ham med å få orden på livet sitt igjen. Nylig skal han ha blitt valgt til visepresident i boligsameiet i gata.

I morgen vil 21-åringen bli framstilt for varetektsfengsling, mest sannsynlig etter mordparagrafen. Det kan vente ham 15- 20 år i spansk fengsel.

DRAPSSTEDET: Her bodde den drepte nordmannen (55) og 21-åringen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media