- Det er blod overalt

Øyenvitner forteller CNN at demonstranter skytes på gata.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet):  Ifølge nyhetsbyrået Reuters hadde politiet full kontroll i gatene tidligere i dag, og tilstandene har vært roligere enn det har vært de siste dager.

Nå har det imidlertid minst 200 demonstranter på ny samlet seg foran nasjonalforsamlingen i sentrum av byen, ifølge Reuters.

Øyenvitner forteller til CNN at politiet skyter mot demonstrantene.

- Jeg ser mange folk med brukne armer, bein, blod overalt, tåregass som i krig. De banket opp en kvinne så hardt at det var blod overalt, sier et kvinnelig øyenvitne, til den amerikanske TV-kanalen, som ikke har fått bekreftet disse meldingene fra andre hold.

Briter arrestert
Iranske myndigheter har de siste dagene beskyldt vestlige myndigheter for utidig innblanding i Irans anliggender.

Forholdet til Storbritannia har vært spesielt dårlig, og i dag spisset det seg til.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters sa Irans utenriksminister, Manouchehr Mottaki, at de vurderer å nedgradere deres diplomatiske bånd, etter at begge land har utvist to diplomater denne uka.

Mottaki sa også at han ikke kommer til å delta i G8-møte i Italia denne uka, der de etter planen skulle være med på å diskutere situasjonen i Afghanistan.

I tillegg skal flere briter være arrestert under opptøyene i Iran i går, melder CNN.

Vil ikke bøye av
Flere vestlige land har fordømt volden mot demonstrantene, og tirsdag holdt USAs president en pressekonferanse der han sa at verden er «sjokkert og opprørt» over behandlingen av demonstrantene. Han lukker likevel ikke døra for dialog med Iran, og vil ikke forutse om det blir aktuelt med sanksjoner overfor landet.

I dag sa Irans øverste religiøse leder, ayatolla Khamenei, at de uansett ikke lar seg påvirke.

- Jeg har insistert og fortsetter å insistere på at loven skal følges, også i saker som angår valget. Verken landets ledere eller nasjonen som helhet vil bøye seg for press, hvor sterkt det enn blir, sa Khamenei, ifølge Reuters.