- Det er bortkastede penger

Kidnappingsmistenkte Pedro Castro ble intervjuet om letingen etter Amanda Berry i fjor.

INTERVJUET: Da politiet i fjor sommer gravde opp en hage for å lete etter Amanda Berry, sa Pedro Castro til en lokal tv-kanal at letingen var bortkastet. Foto: Cleveland Police Dept/Fox 8
INTERVJUET: Da politiet i fjor sommer gravde opp en hage for å lete etter Amanda Berry, sa Pedro Castro til en lokal tv-kanal at letingen var bortkastet. Foto: Cleveland Police Dept/Fox 8Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Amanda Berry, Gina DeJesus og Michele Knight ble mandag funnet etter å ha vært forsvunnet i ni, ti og elleve år. De tre forsvant i 2002, 2003 og 2004.

Tre brødre er pågrepet i forbindelse med saken; Ariel, Pedro og Onil Castro. Det er bare Ariel Castro som er formelt siktet i saken.

- Bortkastet Forsvinningene til da 16 år gamle Amanda og 14 år gamle Gina fikk mye oppmerksomhet i amerikanske medier. Amandas forsvinning var sist et hett tema i nyhetsbildet i fjor sommer, da en innsatt i Southern Ohio Correctional Facility pekte ut et sted politiet burde grave opp for å finne den savnede jenta.

Letingen førte ikke fram, og i en reportasje hos Fox 8 i Cleveland blir naboer intervjuet om leteaksjonen. Der dukker det opp et fjes som de siste dagene har blitt kjent, Pedro Castro.

- Det er bortkastede penger, sier han til tv-reporteren om leteaksjonen.

Venn av familien Reportasjen ble publisert på nett den 19. juli 2012.

Det var kun 52 år gamle Ariel Castro som bodde i huset der kvinnene ble funnet. Han skal ha vært en venn av familien til Gina DeJesus, og ha deltatt i leteaksjoner og minnestunder etter at 14-åringen forsvant.

I TV-programmet Americas Most Wanted blir Ariels datter omtalt som Ginas bestevenninne.

Det er bare forsvinningene til Amanda Berry og Gina DeJesus som offentlig har blitt koblet til hverandre, selv om Michele Knight sist ble sett i samme gate som Amanda og Gina forsvant fra.

Skrevet ut Michele var imidlertid eldre enn de to andre, 20 år gammel da hun forsvant i 2002.

Det var Amanda som først kom seg ut av huset til 52-åringen. Hun fikk hjelp av naboen Charles Ramsey, som sparket opp døra, og hjalp henne med å ringe nødtelefonen 911.

Politiet var raskt på stedet, og kvinnene sammen med ett barn ble sendt til sykehus. Ifølge sykehuset er alle skrevet ut, og gjenforent med sine familier.