- Det er den vondest mulige beskjeden å få

Forsvarsministeren minnet de omkomne etter Hercules-ulykken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

EVENES (Dagbladet): - Jeg synes seremonien var verdig og stilfull i tråd med de beste militære tradisjoner, sier forsvarsminister Espen Barth Eide til Dagbladet.

Klokka 13 i dag ble det holdt en minnemarkering for de fem omkomne offiserene etter Hercules-ulykken. Til stede i flyhangar to på Evenes militære flystasjon var Kong Harald, forsvarssjef Harald Sunde og forsvarsminister Espen Barth Eide. I tillegg var nærmere alle de 14 nasjonene som deltart i øvelsen «Cold Response» representert.

- Det var viktig at den ble gjennomført. Jeg følger at de mange som er direkte eller indirekte berørt hadde behov for denne markeringen og det var godt å kunne være til stede for det offisielle Norge, sier Barth Eide.

- Nesten ikke til å tro På en pressekonferanse i Nikkaluokta i går kveld ble det klart at søkemannskapene har funnet levninger under snøen på vestsiden av Kebnekaise. Dermed er de fem nå antatt omkommet, og redningsaksjonen avsluttet.

På Evenes flystasjon ble de omkomne markert med rolig musikk og ett minutts stillhet. I hangaren sto flere hundretalls personell fra øvelsen, mens flagget vaiet på halv stang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer