I DANMARK: Jens Stoltenberg hadde i dag et møte med Danmarks statsminister Helle Thorning-Schmid. Foto: Krister Sørbø / SCANPIX
I DANMARK: Jens Stoltenberg hadde i dag et møte med Danmarks statsminister Helle Thorning-Schmid. Foto: Krister Sørbø / SCANPIXVis mer

- Det er det best du spør Norvik om

Statsministeren mener det ikke vil tjene saken om han kommenterer Giske-bråket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Opposisjonen på Stortinget er sterkt kritiske, etter at Telenors styreleder Harald Norvik i dag sa at han mener han ble utsatt for et sterkt press av næringsminister Trond Giske i forbindelse med salget av A-pressens TV 2-aksjer til danske Egmont.

Giske selv har ikke kommentert saken ennå, og statsminister Jens Stoltenberg er knapp i sine uttalelser.

Gir Giske tillit Stoltenberg sier han har full tillit til statsråden, skriver NTB.

- Det tjener ikke saken at jeg nå går inn og kommenterer dette, sier Stoltenberg.

Han ville ikke svare på hva han mente om at Telenors styreleder Harald Norvik gikk ut og sa at han var blitt utsatt for et utilbørlig press av Giske.

- Det er det best du spør Norvik om, sier Stoltenberg til NTB.

Statsministeren understreket at regjeringen aldri har behandlet TV 2-saken, og sa at Telenor og Næringsdepartementet er enige om hvordan det videre samarbeidet skal føres.

Kan bli gransket Øyvind Korsberg (Frp) sier at Trond Giskes opptreden kan ende i kontroll- og konstitusjonskomiteen.

- Da kan det bli aktuelt å innkalle hele nachspielet på Lorry, sier Korsberg med et lite glimt i øyet til Dagbladet.

På nachspielet var følgende maktmennesker: Stein Lier Hansen i Norsk Industri, NHO sjef John G. Bernander, Telenor-sjef og NHO-president Kristin Skogen Lund, Norwegian-sjef Bjørn Kjos og forretningsmann Stein Erik Hagen.

For ikke å glemme selve nachspiel-kongen: Næringsminister Trond Giske.

Trussel Telenors styreleder Harald Norvik kritiserte Giskes håndtering av saken i sterke ordelag og sa rett ut at Giske ikke har opptrådt korrekt som eier.

Sentralt er et møte i næringsdepartementet 5. januar.

- Han sa at han ikke kunne gjøre noe med styret «nå», sa Norvik på pressekonferansen.

- Hvordan oppfattet du dette?

- Jeg opplevde det som en statsråd som sitter i et formelt møte som sier at det vil få konsekvenser for styret hvis vi tar den beslutningen.

Norvik sier videre at Giske ikke var enig i hans tolkning, at det var en trussel om å kaste styret.

- Han mente at jeg misforsto dette, så vi fikk det i protokollen at vi hadde forskjellig oppfatning av det.

Varslet av Skogen Lund Norvik kommenterte også det etterhvert legendariske nachspielet på Lorry, der Trond Giske ifølge rykter skal ha truet med å kaste Telenors styre hvis de solgte TV 2 til utlandet.

Med Norviks pressekonferanse i dag bekrefes det at det er sannhet i ryktene: Det er protokollført i et formelt møte at Telenors styreleder oppfattet at Giske kom med en slik trussel.

- Det var Kristin Skogen Lund (president i NHO, journ.anm.) som informerte meg om Lorry-ryktene. Hun hadde ikke hørt Giske si det selv, men hadde hørt det av en annen, sier Norvik.