«Det er det verste en person kan bli beskyldt for»

Ordfører i Vågå, Rune Øygard, ble tiltalt for seksuelle overgrep denne uka.

TILTALT: Ordfører i Vågå Rune Øygård ble denne uka tiltalt for en rekke seksuelle overgrep mot ei nå 16 år gammel jente. Det første overgrepet skal ha skjkedd da jenta var 13 år gammel. Vågå-ordføreren, som nå er permittert, har hele tiden hevdet sin uskyld. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
TILTALT: Ordfører i Vågå Rune Øygård ble denne uka tiltalt for en rekke seksuelle overgrep mot ei nå 16 år gammel jente. Det første overgrepet skal ha skjkedd da jenta var 13 år gammel. Vågå-ordføreren, som nå er permittert, har hele tiden hevdet sin uskyld. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Ingen person er forberedt på noe slikt. Det er det verste en person kan bli beskyldt for. Å arbeide både for sannhet og prosess blir avgjørende nå. Det er livet mitt det dreier seg om, og livet til mine nærmeste. Mye står på spill, sier ordfører i Vågå, Rune Øygard til Gudbrandsdølen Dagningen.

Tidligere denne uka ble Vågå-ordføreren tiltalt for seksuelle overgrep mot en nå 16 år gammel jente. Øygard har vært siktet i saken siden i fjor høst.

Tiltalen gjelder ett tilfelle av samleie med den fornærmede mens hun var 13 år gammel, på Øygards hytte på Vestlandet, samt seksuell omgang med samme jente «en rekke ganger» mens hun var mellom 14 og 16 år.

- Trygg selv Øygard sier at at han opplever støtte fra nærmiljøet, og at det er hans valg alene å søke permisjon fra vervet som ordfører i Vågå.

- Men det er klart at det er ulike oppfatninger om et slikt spørsmål. Det må jeg forstå, og leve med. Media har sine vinklinger. Det viktigste er at jeg er trygg selv, og vet hva som må vinne til slutt, sier Øygard til GD.

Strafferamme på ti år Ifølge tiltalen skal overgrepene mot jenta ha skjedd i tidsrommet fra høsten 2009 til torsdag 1. september 2011. Overgrepene skal ha skjedd i Øygards eget hus på Vågå, på hytta hans og på ulike hoteller i Molde, Larvik og Oslo.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer