Det er duket for nok en varmerekord

Men i morgen blir det kaldere.

NYT DET MENS DU KAN: Sommer kommer, sommer kommer - men ikke enda. Allerede i morgen kan godværet være over, men først: i dag blir det kanskje ny varmerekord! Foto: Øistein Norum Monsen
NYT DET MENS DU KAN: Sommer kommer, sommer kommer - men ikke enda. Allerede i morgen kan godværet være over, men først: i dag blir det kanskje ny varmerekord! Foto: Øistein Norum MonsenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går ettermiddag ble det igjen satt nasjonal varmerekord for mars måned - 21,4 grader. Som før helgen ble også denne satt ved Landvik målestasjon i Grimstad, hvor det har blitt målt temperaturer siden 1957.

Nå varsler meteorologene ny varmerekord i dag.

- Mulighetene er der. Det er gunstige forhold på Sør- og Østlandet, sier statsmeteorolog Espen Biseth Granan ved Meteorologisk institutt.

Flere lokale rekorder Akkurat hvor rekorden eventuelt blir satt kan han ikke spå, men han følger ekstra med på Grimstad og Kristiansand som begge hadde over 20 grader i går.

- Østlandet venter mer sol i dag enn det var i går, så sannsynligheten er stor for at det i alle fall vil bli satt flere lokale varmerekorder i dag, sier Granan.

Men Østlandet kan dessverre ikke sole seg helt frem til sommeren. Allerede i morgen blir det kaldere og dette vedvarer ut i påskeuka.

Nyt det mens du kan! - Ting tyder på at det blir surere - en del vind og noe nedbør. Mange som har fått varmen i seg vil bli skuffet når dette kommer, sier Granan.

Varslingsmeteorolog i Storm Kristen Myklebust Ravnestad bekrefter de dårlige nyhetene.

- Det er bare å gå ut og nyte været før temperaturene synker mot palmehelgen, sier Ravnestad.

- Det vil dryppe litt I morgen kommer det nedbør fra Rogaland og opp mot de tre nordligste fylkene i landet.

- Det vil nok dryppe litt på Sør- og Østlandet, men denne delen av landet vil stort sett ligge i le for nedbøren, sier Ravnestad.

Her vil det fortsatt være bra vær, men temperaturene synker ned mot fem-seks grader.

Hvit påske Granan ved Meteorologisk institutt forteller at det kan bli hvit påske flere steder, særlig nord for Stadt og Dovre. Snøgrensen vil krype nedover i terrenget.

- Du skal ikke høyt opp i fjellet i Sør-Norge heller før du får snø, sier Granan.