- Det er ekstrem bombing her nå

- Arme mennesker, skriver Mads Gilbert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ASHKELON (Dagbladet.no): Israels militæraksjon inne på Gazastripen har økt voldsomt i styrke fra 04.30-tiden lokal tid (03.30 norsk tid). Israelske styrker har angrepet både fra bakken, lufta og sjøen, melder flere internasjonale medier.

De hardeste kampene skal ha vært i og rundt byen Jabaliya. Israel satte inn stridsvogner, mens Hamas svarte med bombekastere og veibomber.

Et brennende lagringsanlegg for naturgass lyste opp nattehimmelen ved byen Beit Lahiya, kort etter at soldater utstyrt med nattbriller marsjerte over grensa fra Israel, skriver NTB-AFP-AP.

CNNs tv-reporter som står på et høydedrag rett utenfor muren, rapporterer om massive trefninger, som høres ut som et regelrett slag mellom israelske soldater og Hamas-styrker.

Elektrisiteten i nordenden av Gazastripen er kuttet, og tv-bilder over muren viser voldsomme branner og røyk etter at raketter har truffet mål.

- Kommer stadig nærmere

- Det er ekstrem bombing her nå. Serier med sammenhengende og voldsomme nedslag. Det kommer stadig nærmere. Vi holder pusten, skriver den norske legen Mads Gilbert i en sms til Dagbladet.no fra Gaza by ved 04.15-tiden norsk tid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer