Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Det er ekstremt uoversiktelig

Brannen er fortsatt ikke under kontroll. Arbeidet vanskeliggjøres av strømbrudd og sambandsbrudd.

 KAOS:  Det brenner flere steder i Lærdal. Over hundre brannmannskap jobber på spreng for å få slukket brannen . Foto: Daniel Laabak.
KAOS: Det brenner flere steder i Lærdal. Over hundre brannmannskap jobber på spreng for å få slukket brannen . Foto: Daniel Laabak. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Over hundre brannmannskap jobber på spreng for å få slukket brannen på Lærdalsøyri, etter at det like før klokka 23 lørdag kveld brøt ut brann i Kyrkjegata.

- Vi har fortsatt ikke kontroll på brannen. Mannskapene sier det er en ekstremt uoversiktelig situasjon. Det er i tillegg både strømbrudd og sambandsbrudd på alle bauer og kanter, sier vaktleder ved alarmsentralen i Sogn og Fjordane, Jan Gunnar Holvik, til Dagbladet i 04-tida natt til søndag.

Det er satt inn ekstra brannmannskap fra nabokommunene, Voss og Bergen.

- Et Sea King er satt inn fra Florø. Vi har også et brannhelikopter på stand-by i Trondheim. De venter bare på dagslys, så vil de ta av, opplyser Holvik.

Sivilforsvaret er utkalt, og Røde Kors og Norsk Folkehjelp bistår med mannskap.

Så langt skal minst ti bygg tatt fyr, i tillegg til noen mindre næringsbygg. Politiet har så langt ikke oversikt over hvor mange som er evakuert.

- Det er cirka 370 personer som er bostedsregistrert i sentrumsområdet. De er evakuert til ulike steder. Vi vet heller ikke hvor mange som befant seg i sentrum da brannen brøt ut. Jeg kan ikke si når vi får oversikt over dette, sier politiadvokat Jørn Lasse Refsnes ved Sogn og Fjordane politidistrikt til Dagbladet.

BRANN:  Det jobbes på spreng for å slokke brannen i Lærdal sentrum, etter at det brøt ut brann i 23-tida lørdag kveld. Vind og strømbrudd vanskeliggjør slokningsarbeidet,
Foto: Arne Veum / NTB scanpix
BRANN: Det jobbes på spreng for å slokke brannen i Lærdal sentrum, etter at det brøt ut brann i 23-tida lørdag kveld. Vind og strømbrudd vanskeliggjør slokningsarbeidet, Foto: Arne Veum / NTB scanpix Vis mer
Hele Norges coronakart