- Det er en alvorlig sak når en ti år gammel gutt dør hjemme hos sin mor

Nå blir miljøet rundt den døde gutten kartlagt.

SIKTET FOR OMSORGSSVIKT:  Politiet ønsker ikke å kommentere dødsårsaken på nåværende tidspunkt i etterforskningen, men moren ikke er siktet for drap. Aktor i saken er politiadvokat Fredrik Hjort Kraby. Foto: NTB Scanpix.
SIKTET FOR OMSORGSSVIKT: Politiet ønsker ikke å kommentere dødsårsaken på nåværende tidspunkt i etterforskningen, men moren ikke er siktet for drap. Aktor i saken er politiadvokat Fredrik Hjort Kraby. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I går ble en kvinne i 30-årene bosatt i Oslo varetektsfengslet i fire uker etter at en ti år gammel gutt ble funnet død i hovedstaden i august.

Det var VG som først omtalte saken. Ifølge fengslingskjennelsen som Dagbladet har fått tilgang til fryktet politiet at den siktede ville forlate landet og dermed unndra seg straffeforfølgningen.

- Foreløpig dødsårsak Politiet ønsker ikke å kommentere dødsårsaken på nåværende tidspunkt i etterforskningen, men moren er ikke siktet for drap.

- Mistanken går ut på grov omsorgssvikt som har ledet til sønnens død. Vi har en foreløpig dødsårsak, men ønsker ikke å gå i detalj på dette offentlig akkurat nå. Men det er klart det er en alvorlig sak når en ti år gammel sønn dør hjemme hos sin mor, sier politiadvokat Fredrik Hjort Kraby til Dagbladet.

Moren ble altså pågrepet omtrent tre måneder etter at sønnen ble funnet død.

- De siste dagene har vi fått noen tips som førte til pågripelse av denne kvinnen, sier politiadvokaten som ikke ønsker å uttale seg mer om hva disse tipsene går ut på.

Kartlegger miljøet Politiadvokaten forteller at miljøet rundt moren og den døde tiåringen nå blir kartlagt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer