Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Det er en bombe i bilen»

Saab på vei til Gardermoen sjekket av politiet. Mann (42) ringte fra telefonkiosk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En 42 år gammel mann er pågrepet etter at han ringte inn en svært konkret bombetrussel til politiet i natt. Mannen ringte fra en telefonkiosk ved Bjerkebanen i Oslo, der han på gebrokkent norsk kom med den dramatiske meldingen.

- Klokka 00.10 ringte en mann og sa at det var en bombe i en bestemt Saab. Bilen var på vei til Gardermoen, opplyser operasjonsleder Finn Belle ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.no.

Politiet måtte sette i gang en større operasjon for å undersøke den alvorlige trusselen, og rykket ut med blant annet en hundepatrulje til telefonkiosken det ble ringt fra.

42-åringen ble pågrepet like etterpå, og kriminalteknikere sikret i natt spor ved telefonkiosken.

- Bilen mannen refererte til var reell, men vi sjekket den og fant ingen bombe. Bilen lever videre, konstaterer Belle.

Politiet har kjennskap til et mulig motiv for oppringningen, som skal ha blitt utløst av et pengeoppgjør.

- Her er det noen som er uenige med hverandre. Det er på det rene at dette ikke handler om terrorisme, understreker Belle.

Den pågrepne 42-åringen var lørdag formiddag fremdeles i politiets varetekt og kan trolig bli siktet for falske trusler.

STOR UTRYKNING: Politiet klarte å finne mannen som hadde ringt inn en bombetrussel fra denne telefonkiosken i Refstadsvingen i Oslo. Foto: DANIEL DALE LAABAK / TIPSER.NO
STOR UTRYKNING: Politiet klarte å finne mannen som hadde ringt inn en bombetrussel fra denne telefonkiosken i Refstadsvingen i Oslo. Foto: DANIEL DALE LAABAK / TIPSER.NO Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media