Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Donald Trump:

- Det er en bra dag for George

President Donald Trump la ikke skjul på at han hadde en god dag og at det også ville vært en god dag for George Floyd.

TALTE: Fredag holdt president Trump en lengre tale til folket. Han la ikke skjul på at han hadde en god dag. Video: AP Vis mer

Fredag ettermiddag, norsk tid, holdt president Donald Trump pressekonferanse utenfor Det hvite hus.

I forkant var det ventet at Trump ville snakke om de positive tallene for arbeidsmarkedet som ble lagt frem tidligere i dag, men i kjent stil inneholdt Trumps tale et vidt spenn av temaer.

Gjennomgående var det at USA har gjort det gjort det «svært bra» innen så og si alle felter den siste tida.

Han benyttet også anledningen til å ta opp demonstrasjonene som har foregått etter George Floyds dødsfall. Han uttalte at det er en «bra ting som skjer» og at alle amerikanere bør behandles likt.

- Jeg håper George ser ned på oss og tenker at det er en bra ting som nå skjer. Det er en bra dag, det er en bra dag for ham. Det er en fantastisk dag for alle, sier Trump.

- Største comebacket i historien

Under pressekonferansen uttalte han også at han som president har gjort mer for afroamerikanerne enn noen annen president har gjort før ham.

- Ingen har gjort mer for de svarte enn det president Trump gjør, sier Trump selv, og trekker fram sine langtidsavtaler om øknomisk støtte med de universitetene som han forklarer at historisk sett tar inn flest afroamerikanere.

LANGET UT: Donald Trump langet ut mot landets guvernører i en privat videosamtale. Lyd: CNN. Foto: Jonathan Ernst / Reuters Vis mer

Trump uttalte også at USA i dag gjør det bedre på de fleste områder nå enn noen gang, og drar fram alt fra forurensning i luft og vann til arbeidssituasjonen for de uten utdanning, og for fargede og kvinner.

Tidligere i dag la amerikanske myndigheter fram rapporten for arbeidsmarkedet i mai og tallene var langt lysere enn ekspertene hadde ventet.

I forkant var ekspertenes anslag at tallene ville være svært negative og at arbeidsledigheten skulle ha steget fra 14,7 til 19,8 prosent. Overraskende nok viste tallene at arbeidsledigheten gikk ned fra 14,7 til 13,3 prosent.

- Sverige har det forferdelig

Trump la altså ikke skjul på at han var fornøyd med tallene og med retningen økonomien peker, og åpnet hele pressekonferansen med å si at USA er den største økonomien i verden og den aller største i historien.

Han uttalte at han ser lyst på økonomien og mener neste år kan gi en bedre økonomi enn noensinne.

- Jeg tror det kommer til å bli en bra juni, juli og august, og en fantastisk september og oktober. Neste år tror jeg økonomien kommer til å bli helt fenomenal.

Han la også til at dette sannsynligvis er det største comebacket i USAs historie, men la til at det beste fortsatt gjenstår.

Også hva gjelder coronapandemien mener Trump USA har gjort det svært bra.

- Vi kunne stenge landet vårt, redde millioner liv, og nå kan vi åpne det opp igjen. Alle beslutningene vi har tatt, har vært korrekte, sa han og la igjen til våre svenske naboer som et eksempel på det motsatte:

- Sverige har det forferdelig.

Trump mener coronapandemien og påvirkningen nedstengningen har hatt på økonomien bør ses på som en orkan og ikke en resesjon, slik mange fryktet.

- I 1929 tok det lengre enn ti år å komme tilbake. Med en orkan, selv om den er hard når den treffer, går det fort over. Man er man raskt tilbake, og det er det vi ser i dette tilfellet. Jeg tror det kommer til å gå raskt tilbake, sa Trump fredag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!