RASER: Israels statsminister Benjamin Netanyahu (t.h) og etterretningsminister Yuval Steinitz raser mot avtalen USA og fem andre mektige land har inngått med Iran. Foto: Reuters/Baz Ratner/NTB Scanpix
RASER: Israels statsminister Benjamin Netanyahu (t.h) og etterretningsminister Yuval Steinitz raser mot avtalen USA og fem andre mektige land har inngått med Iran. Foto: Reuters/Baz Ratner/NTB ScanpixVis mer

- Det er en dårlig avtale, basert på Irans bedrag

Israel raser mot atomavtalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Israel går kraftig ut mot den blodferske atomavtalen som det ble enighet om etter intense forhandlinger mellom seks av verdens mektigste land og Iran, melder nyhetsbyrået AP. Avtalen skal begrense Irans rett til å anrike uran.

Israel og Iran har lenge vært erkefiender og har begge raslet med sablene en rekke ganger. Israel er overbevist om at Iran er i gang med å lage atomvåpen.

- Det er ingen grunn for verden å feire. Avtalen er basert på Irans bedrag og selv-bedrag, sier etterretningsminister Yuval Steinitz.

Han har ansvaret for følge med på Irans atomprogram på vegne av den israelske regjeringen.

- Avtalen hjelper Iran med å komme nærmere målet om å ha en atombombe, mener han.

Reuters melder at også en kort uttalelse fra kontoret til statsminister Benjamin Netanyahu betegner avtalen som ble inngått i natt som «en dårlig avtale».

Det er ventet at han vil diskutere saken ytterligere med sin administrasjon i dag.

USA og Israel er historisk sett svært nære allierte.