TID FOR VURDERING:  Justisminister Knut Storberget og leder for beredskapstroppen Anders Snortheimsmoen møter pressen onsdag etter justisministerens samtaler med tjenesemenn som deltok i aksjonen på Utøya fredag.
Foto: Holm Morten, Scanpix.
TID FOR VURDERING: Justisminister Knut Storberget og leder for beredskapstroppen Anders Snortheimsmoen møter pressen onsdag etter justisministerens samtaler med tjenesemenn som deltok i aksjonen på Utøya fredag. Foto: Holm Morten, Scanpix.Vis mer

- Det er en debatt der ute om straffelengde

Storberget vil ha ny vurdering av både straffenivået og politiets metoder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter terrorangrepene vil justisminister Knut Storberget (Ap) ha en ny vurdering både av straffenivået og politiets arbeidsmetoder.

 - Etter en så dramatisk hendelse som rammer så mange mennesker, må vi være rustet til å ha en justispolitisk debatt der vi ser på hvordan lovverket og systemet er lagt opp, sier Storberget til Dagens Næringsliv.

- Det er en debatt der ute Midt oppe i arbeidet med å skaffe nye lokaler til Justisdepartementet som mistet sine lokaler i terrorangrepet, mener han det er viktig å ta tak i dagsaktuelle problemstillinger.

- Det er en debatt der ute om fengselsstraff og forvaring, vekslingen mellom de to formene for straff, og en debatt om straffelengde, sier justisministeren.

(NTB).