VANSKELIG OPPGAVE: Mette Yvonne Larsen ga uttrykk for at det var svært krevende å spørre ut den 16 år gamle fornærmede i dag. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix
VANSKELIG OPPGAVE: Mette Yvonne Larsen ga uttrykk for at det var svært krevende å spørre ut den 16 år gamle fornærmede i dag. Foto: Berit Roald / NTB ScanpixVis mer

- Det er en del ting som ikke henger på greip

Øygard-saken ble avbrutt etter at 16-åringen brast i gråt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LILLEHAMMER (Dagbladet): - Det er en del ting som ikke henger på greip, sier Mette Yvonne Larsen.

Hun spurte i dag ut 16-åringen som hevder Rune Øygard har hatt flere samleier med henne. 16-åringen brast i gråt flere ganger, og til slutt hevet dommeren retten etter at Larsen selv sa at hun følte det var svært vanskelig å stille spørsmål til den unge jenta.

Intime detaljer Larsen hadde da pekt på flere tilfeller der den unge jenta hadde forklart seg noe varierende i de to avhørene hun har vært i, kontra det hun har sagt i retten.

Flere av temaene som var oppe har vært svært intime, men noe av det Larsen konfronterte jenta med var hvorvidt hun likte å sove med døra åpen, hvorvidt hun gikk på p-piller og hvor ofte og lenge hun var med Rune Øygard på hytta, og hvorvidt Øygards kone var i butikken eller ikke da de var på hytta.

- Ulike forklaringer - Jeg har forståelse for at jeg er direkte, og jeg har forståelse for at det er mange ting som er vanskelig å svare på.

- Hun har forklart seg ulikt fra dommeravhør til dommeravhør, mener Larsen.

- Var det spørsmål du unnlot å stille?

- Ja, mot slutten var det det. De spørsmålene får komme i morgen, sier advokaten til Dagbladet.

- Var det umulig å fortsette?

- Ja.

Gråt - Det at 16-åringen sier at noe har skjedd betyr ikke at det har skjedd, sier Larsen.

16-åringen forlot vitneboksen i tårer og søkte trøst hos bistandsadvokat Nina Emilie Braathen Hjortdal da retten tok pause relativt kort tid etter at advokat Larsen hadde startet sin utspørring.

Etter pausen henvendte bistandsadvokaten seg til retten:

- Jeg må be om forståelse for at utspørringen oppleves som en stor belastning for min klient. Hun har lyst til å prøve å fortsette, men jeg må be om at man tar det litt med ro i fortsettelsen, sa advokat Hjortdal.

SVÆRT KREVENDE: Nina Emilie Braathen Hjortdal (51) er bistandsadvokaten til 16-åringen som i dag ble spurt ut av Mette Yvonne Larsen. Den siste delen av rettsdagen satt hun ved siden av vitneboksen for å trøste sin klient. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
SVÆRT KREVENDE: Nina Emilie Braathen Hjortdal (51) er bistandsadvokaten til 16-åringen som i dag ble spurt ut av Mette Yvonne Larsen. Den siste delen av rettsdagen satt hun ved siden av vitneboksen for å trøste sin klient. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer