- Det er en ekstra stor byrde for de pårørende å vite at hun ligger der ute fremdeles

Anja Weløy Aarseths familie er tatt hånd om av kriseteam etter sjokkbeskjeden. I dag begynner Kripos undersøkelser på åstedet.

TUNGT: Politiet er sikre på at det er Anja Weløy Aarseth (21) som ble funnet død på byfjellet Aksla i Ålesund. Dette bildet er tatt ved turstien der Anja sist ble observert. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet.
TUNGT: Politiet er sikre på at det er Anja Weløy Aarseth (21) som ble funnet død på byfjellet Aksla i Ålesund. Dette bildet er tatt ved turstien der Anja sist ble observert. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ÅLESUND/BERGEN/OSLO (Dagbladet): Politiadvokat Yngve Skovly opplyser at familien til savnede Anja Weløy Aarseth (21) ble tatt hånd om av et kriseteam samtidig som de ble informert om funnet av en død kvinne på Akslafjellet og teorien om en kriminell handling.

- De har det helt forferdelig tungt. Alle skjønner at dette er en fryktelig tragedie for familien, og noe av det viktigste for politiet nå er å sørge for deres ve og vel, sier Skovly til Dagbladet.

- Ekstra byrde To politifolk har kontinuerlig byttet på å være pårørendekontakter for familien. De har viderebrakt at familien i går syntes det var vanskelig å tenke på at avdøde, som antas å være 21-åringen, ble liggende så lenge i terrenget etter funnet.

- Det er en ekstra stor byrde for de pårørende å vite at hun ligger der ute fremdeles, men vi har forklart at det er en nødvendighet for å gjøre en så god teknisk etterforskning som mulig som ledd i å finne gjerningspersonen, sier Skovly.

Etter å ha fått sjokkbeskjeden i går, hedret 21-åringens sorgtyngede familie de rundt 200 personene som deltok i leteaksjonen.

- Vi har selv vært ute i terrenget og sett hvordan det ble jobbet. Vi ønsker å takke hver enkelt person for et stort engasjement og innsats - at så mange har deltatt, betyr uendelig mye for oss i en svært vanskelig tid, skrev familien i en pressemelding.

Venner i sorg Venner av Anja Dagbladet har snakket med tegner et bilde av ei jente som var svært godt likt og som virket glad og fornøyd med tilværelsen.

- Anja er en veldig jordnær og god jente. Hun får de rundt seg til å smile med sitt smittende humør, sier John Gabriel Fløysand (22).

Han har kjent henne i omtrent fem år. Nå frykter han, basert på politiets uttalelser, at venninna har vært utsatt for en kriminell handling.

- Jeg kan ikke forstå at noen ville gjøre noe mot henne. Anja er ikke typen til å ha noen spesielle uvenner, og hun er siste person til å havne i feil miljø. Anja er en varm og god person og velger de hun omgås med omhu, sier kameraten.

- Et samlingspunkt Venninner fra barndommen forteller om ei sporty jente som hadde vært aktiv i blant annet håndballmiljøet, og som likte å løpe i skog og mark.

- Jeg har gått på skole med henne og spilt håndball med henne. Sånn som jeg kjenner henne er hun smilende, glad, omgjengelig og alltid positiv, sier barndomsvenninna.

BYFJELLET: Anja Weløy Aarseth dro ut på joggetur onsdag. I går ble hun funnet død i turområdet på byfjellet Aksla i Ålesund. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet.
BYFJELLET: Anja Weløy Aarseth dro ut på joggetur onsdag. I går ble hun funnet død i turområdet på byfjellet Aksla i Ålesund. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet. Vis mer

- Hun er en god søster og et samlingspunkt for hele familien, sier venninna som ønsker å være anonym i den vanskelige sorgprosessen.

- Ikke noe uoppgjort Aarseth studerer Shipping og logistikk ved høgskolen og er en godt likt jente i omgangskretsen.

- Anja er på godfot med absolutt alle, inkludert kjæresten sin. Hun har ikke noe uoppgjort med noen eller problemer med noen, sier en venninne som har kjent Anja siden hun var seks år gammel og som er fra samme område i Bergen.

Familien har ikke uttalt seg om drapsetterforskningen, og ønsker ikke å gi intervjuer.

- Vi ber om forståelse for at vi ønsker ro i vår situasjon, skriver familien, ifølge politiet.

Har du tips i denne saken? Send inn til 2400@db.no.

FUNNET DØD: Anja Weløy Aarseth ble funnet død på Akslafjellet og politiet tror hun ble utsatt for en kriminell handling. Foto: Privat.
FUNNET DØD: Anja Weløy Aarseth ble funnet død på Akslafjellet og politiet tror hun ble utsatt for en kriminell handling. Foto: Privat. Vis mer