Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sunniva (13) ble funnet død på Jæren:

- Det er en ekstremt brutal beskjed å få. At datteren er funnet død 50 meter fra huset deres

Politiet tror Sunniva Ødegård (13) ble drept. Bistandsadvokaten forteller at familien er i sjokk.

DØD: Det var 13 år gamle Sunniva Ødegård som ble funnet død i Varhaug natt til mandag. Foto: Privat
DØD: Det var 13 år gamle Sunniva Ødegård som ble funnet død i Varhaug natt til mandag. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du tips i saken? Send melding til 2400 eller e-post til [email protected]

VARHAUG/OSLO (Dagbladet): Familien til avdøde Sunniva Ødegård (13) fra Varhaug i Hå kommune på Jæren, valgte selv i samråd med politiet i dag å gå ut med navn og bilde på jenta.

Det forteller familiens bistandsadvokat, Harald Øglænd, som i dag har hatt tett kontakt med de pårørende.

- Familien er i sjokk. Det har gått i ett for dem i hele dag, og de har ikke fått mye tid til å fordøye alt. Samtidig har de et sterkt ønske om å få svar på hva som har skjedd, og hvorfor, sier advokat Øglænd til Dagbladet.

- Brutal beskjed

Sunniva Ødegård ble funnet død like ved sitt eget hjem klokka 03.09 natt til mandag, og politiet etterforsker saken som et drap.

- Hun hadde ikke kommet hjem til avtalt tid, og hennes far dro natt til mandag ut og lette etter henne. Det var en bekjent som fant henne død, sier Øglænd.

- Det er en ekstremt brutal beskjed å få. At datteren er funnet død 50 meter fra huset deres, fortsetter bistandsadvokaten.

FUNNET NÆR HJEMMET: Sunniva Ødegård ble funnet død like ved sitt eget hjem. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
FUNNET NÆR HJEMMET: Sunniva Ødegård ble funnet død like ved sitt eget hjem. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer

- Støtte

Ingen er så langt mistenkt eller siktet etter dødsfallet. Politiets teknikere har i hele dag arbeidet på stedet der 13-åringen ble funnet. Det er blitt gjort søk med hund i området, og Kripos er også koblet inn i etterforskningen. Det er blitt foretatt rundspørringer i nabolaget - og familien selv har også snakket med politiet.

- Familien ønsker å bidra som best de kan og svarer på de spørsmålene politiet måtte ha, sier bistandsadvokat Øglænd.

Han opplever at familien blir godt ivaretatt av politiet, kommunens kriseteam og andre i bygda som viser medfølelse.

- Det har skjedd mye i dag; i tillegg til avhør, har det vært avsperringer i området rundt der de bor, og det er mange folk som bryr seg om dem, sier Øglænd.

Ingen mistenkt

Politiet vet foreløpig ikke hva som har skjedd, men funn på stedet gjør at de betrakter dødsfallet som mistenkelig. De ønsker ikke å kommentere hva slags funn dette er.

- Vi er på et tidlig tidspunkt i etterforskningen. Vår hovedhypotese er at hun er drept, men vi holder også andre muligheter åpne, skriver Herdis Traa, mediekontakt for påtale ved Sør-Vest politidistrikt, i en pressemelding.

Det er foreløpig ingen som er mistenkt i saken. 13-åringen vil bli obdusert tirsdag.

ROGALAND: Disse bildene viser tettstedet Varhaug i Hå kommune, hvor Sunniva Ødegård (13) ble funnet død natt til mandag. Video: Frank Karlsen / Klipp: Emilie Rydning Vis mer

Holder tett om funn

Jenta ble funnet helt i utkanten av det lille tettstedet med om lag 3000 innbyggere. Det ligger en jernbanebru like ved funnstedet.

Langs jernbanen går det en sti, og politiets teknikere har satt opp telt på selve stien, der de i hele dag har jobbet.

FUNNET DØD: Natt til mandag 30. juli ble en 13 år gammel jente funnet død på Jæren. Innsatsleder på stedet sier det er funn på stedet som gjør at politiet nå undersøker saken som en drapssak. Reporter: Nicolai Eriksen. Video: Frank Karlsen. Redigering: Ørjan Ryland Vis mer

Bare noen få hus unna bodde 13 år gamle Sunniva Ødegård med sin familie.

- Tragedie

Fungerende ordfører Mons Skrettingland i Hå kommune sier til Dagbladet at hele lokalsamfunnet reagerer med sjokk på nyheten om det som har skjedd.

- Lokalsamfunnet er i sjokk. Folk spør seg, har dette virkelig skjedd på Varhaug? Men det siger jo inn. Dette er virkelig. Tragedien har skjedd, sier Skrettingland, som er tydelig preget av situasjonen.

Han beskriver et tettsted der alle kjenner alle. På et lite tettsted som Varhaug er det ingen som ikke er berørt av sjokknyheten.

- Selvsagt går dette inn på meg. Hele situasjon. Det er klart at man leverer ikke et lokalsamfunn som Varhaug uten å bli berørt av dette. Det er klart at mine tanker går til familien. Man kan bare tenke seg ...

Skrettingland stopper opp for å holde tilbake tårene.

- Man kan bare prøve å forestille seg hvordan de har det nå, fortsetter han.