Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Det er en for jævlig julegave å komme med til de ansatte

Fagforeningsleder tror ikke mange kommer til å ta sluttpakke i Statoil.

MANGE MÅ GÅ: Alle ansatte i Statoil får tilbud om sluttpakke. Selskapet skal slanke staben med 1100 til 1500 personer.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
MANGE MÅ GÅ: Alle ansatte i Statoil får tilbud om sluttpakke. Selskapet skal slanke staben med 1100 til 1500 personer. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): For første gang i historien tilbyr nå Statoil sluttpakke til alle ansatte. Målet er å redusere bemanningen med 1100 til 1500 innen utgangen av 2016. Statoil har 29 500 ansatte, herav 16 300 i selve morselskapet.

Leder i Industri Energi Statoil Sokkel, Per Steinar Stamnes, sier han først fikk først vite om sluttpakketilbudet da han ble innkalt til ekstraordinært møte i går kveld.

- Det kom veldig overraskende på oss som har den norske virksomheten, sier Stamnes til Dagbladet.

- Jævlig julegave Morgenkvisten og formiddagen i dag har derfor vært preget av mange henvendelser fra bekymrede ansatte.

- Det er klart dette skaper en del uro. Det har vært mye diskusjon og mange spørsmål, men ikke så fryktelig mange svar, sier han til Dagbladet.

- Det er et forferdelig tidspunkt å komme med dette på. Det er en for jævlig julegave å komme med til de ansatte.
 
Stamnes sier mange lurer på hva som skjer etterpå? Hva skjer dersom ledelsen ikke når bemanningstallet for 2016 som de nå har gått ut med.

Tror ikke mange tar sluttpakker Han tror få vil benytte seg av sluttpakketilbudet fra ledelsen, slik situasjonen er i arbeidsmarkedet.
 
- Hvis det hadde vært et jobbmarked på utsiden, så kanskje. Men nå ser folk hvordan det er i andre virksomheter og bransjer. Jeg tror ikke det er så mange som kommer til å ta sluttpakke og da blir det spennende å se hva som skjer, sier fagforeningslederen.

Stamnes har tidligere advart mot høyt sykefravær blant Statoil-ansatte, og blant annet ment at dette skyldes at effektiviseringstiltakene har vært for harde. Han sier denne type endringsprosesser er krevende og ser at det utgjør en psykisk belastning for arbeidsstokken.

30 milliarder I går kom oljeprisen ned på 36 dollar pr. fat for Nordsjø-olje, og analytikere varslet før helgen at statsoljeselskapet er tvunget til å spare flere milliarder kroner når prisnivået legger seg under 40 dollar.

For halvannet år siden varslet daværende Statoil-sjef Helge Lund at selskapet måtte spare 30 milliarder kroner innen utgangen av 2016.

Sluttpakketilbudene i dag er knyttet til «en rest» på åtte milliarder for 2016.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media