SLUKKEARBEID: Bergen ble i kveld rystet av tre branner i trehusbebyggelsen i sentrum av byen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
SLUKKEARBEID: Bergen ble i kveld rystet av tre branner i trehusbebyggelsen i sentrum av byen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpixVis mer

- Det er en fryktelig dag

Museumsdirektøren er helt satt ut etter at to av hans museumsbygg skal ha blitt påtent.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det har brutt ut tre branner i trehusbebyggelsen i Bergen sentrum.

Først ble det klokka 20.28 meldt om brann i Bredenbecksmauet 1 og i Lepramuseet i Kong Oscars gate 59. De brannene, opplyser politiet til Dagbladet, fikk de melding om samtidig. Så, klokka 2036, fikk politiet melding om at det brant også i Lille Øvregate 38.

Vet ikke omfanget I Lille Øvregate 38 deler Holbergmuseet hus sammen med Skolemusset.

- Den alvorligste skaden er på kirken på Sankt Jørgen som er en del av Lepramuseet. Vi vet enda ikke omfanget av skaden, sier museumsdirektør ved Bymuseene i Bergen Per Øyvind Riise, til Dagbladet.

Ingen er foreløpig kommet til skade i brannene. Ved Lepramuseet, er sprinkleranlegget utløst.

Brannsjef i Bergen Johny Breivik sier dette om situasjonen.

- Vi må være forberedt på at det er store skader i Lepramuseet, sier han til Dagbladet

Person siktet Operasjonsleder Preben Wallestad bekrefter overfor Dagbladet at politiet har pågrepet en person de mistenker for å stå bak de tre brannene som rystet Bergen sentrum i kveld.

I en pressemelding kort tid etter står det:

- En person har meldt seg som brannstifter for politiet. Personen er siktet for overtredelse av strl. § 148.Etterforskningen pågår. Det vil ikke bli gitt uttalelser før i morgen kl 1000. Jourhavende jurist er politiinspektør Åse Berit Børve.

Museumsdirektøren synes dette er en vanskelig dag.

- Det er en fryktelig dag. Nå må vi bare følge med på hva som skjer videre og håpe at det ikke blir verre, sier Riise til Dagbladet.