- Det er en fryktelig situasjon. Flere har mistet hele familien sin

Ofrene for bussulykken i Italia var venner som likte å reise på tur sammen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det som skulle være en hyggelig utflukt sør i Italia, endte fryktelig galt på motorveien nær byen Avellino i går kveld.

Hittil er 38 personer bekreftet døde etter at en buss kjørte av veien ved en bro mellom Napoli og Bari og stupte rundt 30 meter ned en grøft.

Passasjerene var på vei hjem til Napoli etter en tredagers pilegrimsferd til den italienske byen Benevento. Ifølge sjefen på hotellet hvor de hadde overnattet, hadde de  planlagt å reise innom byen Pietrelcina, fødestedet til den hellige munken Padre Pio, på vei hjem til Napoli.

Venner på tur Den italienske avisa Corriere della Sera skriver at nesten alle de 48 personene ombord ulykkesbussen var venner, som delte en felles lidenskap for å reise.

Bare 11 av dem ble hentet ut av bussen i live etter den tragiske ulykken, flere alvorlig skadd. Seks av dem var kvinner, to menn og tre barn. To av de skadde døde på sykehuset i løpet av natta.

De fleste passasjerene var fra ulike byer i området rundt Napoli.

- Det er en helt ubeskrivelig sorg, sier ordføreren i Monteforte, Antonio De Stefano, til La Repubblica.

TOTALVRAK: Ulykkesbussen raste 30 meter ned en grøft etter å ha kjørt av motorveien mellom Napoli og Bari. Foto: Carlo Hermann / AFP Photo / NTB scanpix
TOTALVRAK: Ulykkesbussen raste 30 meter ned en grøft etter å ha kjørt av motorveien mellom Napoli og Bari. Foto: Carlo Hermann / AFP Photo / NTB scanpix Vis mer

Han forteller at flesteparten av ofrene ble identifisert av familiemedlemmer i morgentimene i dag, men at noen av de døde er helt ugjenkjennelige, og at identifiseringen derfor tar lenger tid.

- Det er en fryktelig situasjon. Flere har mistet hele familien sin, sier han.

Kan skyldes punktering Veistrekningen hvor ulykken skjedde er regnet for å være farlig, og det har vært flere ulykker her tidligere.

I forkant av bussulykken ble det advart mot saktegående trafikk på veistrekningen, skriver nyhetsbyrået AP. Årsaken til ulykken er foreløpig ikke kjent, men flere øyenvitner mener at det kan ha oppstått problemer med bremsene. Andre sier det hørtes ut som at ett av busshjulene punkterte.

Det samme forteller onkelen til en av de overlevende.

- Niesen min fortalte meg at det ene hjulet på bussen punkterte. Sjåføren prøvde å beholde kontrollen på alle mulige måter, men lyktes ikke, og bussen stupte ned grøfta, sier Vincenzo Rusciano til den italienske avisa Corriere della Sera etter å ha besøkt niesen sin på sykehuset.

Krevende redningsarbeid Politiet fikk først melding om ulykken klokka 20.46, men redningsoperasjonen skal ha vært svært vanskelig, blant annet på grunn av mørket.

- Situasjonen er kritisk. Våre menn jobber for å redde så mange liv som mulig, men det er en stor betongblokk som henger over området og kan falle ned over dem, sa sjef for brannvesenet, Pellegrino Iandolo, til Corriere della Sera etter ulykken.

ULYKKESSTREKNING: Veistrekningen hvor ulykken skjedde er regnet for å være farlig, men årsaken til at bussen kjørte av veien er foreløpig ikke kjent. Foto: Carlo Hermann / AFP Photo / NTB scanpix
ULYKKESSTREKNING: Veistrekningen hvor ulykken skjedde er regnet for å være farlig, men årsaken til at bussen kjørte av veien er foreløpig ikke kjent. Foto: Carlo Hermann / AFP Photo / NTB scanpix Vis mer

I tillegg til passasjerene på bussen, skal ytterligere 14 personer være skadd, ingen alvorlig, etter at bussen krasjet inn i flere biler, skriver avisa La Repubblica.

Bussjåføren var blant de omkomne.

Lokale myndigheter skal nå etterforske hvorvidt ulykken skyldtes menneskelig svikt, om bussen var i god nok stand, om det var ordentlig skiltet at det pågikk veiarbeid og om autovernet var i forsvarlig stand, ifølge det italienske nyhetsbyrået ANSA.

VENNER OG FAMILIE: Flesteparten av de 48 passasjerene ombord ulykkesbussen var venner eller familie, som likte å reise på tur sammen. Foto: Cesare Abbate / EPA / NTB scanpix
VENNER OG FAMILIE: Flesteparten av de 48 passasjerene ombord ulykkesbussen var venner eller familie, som likte å reise på tur sammen. Foto: Cesare Abbate / EPA / NTB scanpix Vis mer