Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Det er en halvmeter vann i gata

Ekstremvær skaper vannkaos i Oslo. Flere gater flommer over.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et heftig uvær dundret over hovedstaden ved 11-tida i dag. Flere steder i Oslo er det nå svært store vannmasser i gatene.

 EKSTREMT MYE VANN:  Flere gater på Grønland flommet i dag over på grunn av det heftige været. Foto: Torgeir Krokfjord
EKSTREMT MYE VANN: Flere gater på Grønland flommet i dag over på grunn av det heftige været. Foto: Torgeir Krokfjord Vis mer

- Våre folk meldte på ett tidspunkt at det var en halvmeter vann i gata ved Tøyenbekken på Grønland, sier Vidar Pedersen, operasjonsleder i Oslo politidistrikt.

Foto: Øystein Norum Monsen
Foto: Øystein Norum Monsen Vis mer

Politiet anbefaler nå folk å kjøre forsiktig på grunn av de ekstreme vannmassene. Flere områder er sperret av.

- Vålerengatunnelen ser ut som en elv - Vi får generelt inn meldinger om store vannmasser fra hele byen. Men det er spesielt i området Grønland, Tøyenbekken og Scweigaardsgate. Vålerengatunnelen har også blitt beskrevet som en elv, sier Pedersen.

Foto: Torgeir Krokfjord
Foto: Torgeir Krokfjord Vis mer

Han påpeker at Grøndlandsområdet ser ut til å ha blitt hardest rammet av uværet, og at vannmassene nå ser ut til å være minkende.

Langt mer regn enn vanlig Meteorologisk institutt på Blindern i Oslo melder at det verste uværet nå ser ut til ha passert hovedstaden.

Foto: Torgeir Krokfjord
Foto: Torgeir Krokfjord Vis mer

- Det var kraftig regn og torden, men det været rammet veldig lokalt. Det kan se ut som det har passert nå. Også Risør, Telemark og Vestfold har fått noe av det samme været som fortsetter østover. Men været var kraftigst i Oslo, sier Ingrid Bentsen, vakthavende meteorolog.

Foto: Øystein Norum Monsen
Foto: Øystein Norum Monsen Vis mer

I løpet av de første 20 dagene i juli har det regnet langt mer enn normalt.

image: - Det er en halvmeter vann i gata

- Det har vært mye regn i det siste, ja. Det har vel egentlig vært regn så lenge jeg kan huske. Oversikten viser at vi har hatt 129 prosent av nedbøren som er normalt for hele juli allerede, sier Bentsen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media