- Det er en halvmeter vann i gata

Ekstremvær skaper vannkaos i Oslo. Flere gater flommer over.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Et heftig uvær dundret over hovedstaden ved 11-tida i dag. Flere steder i Oslo er det nå svært store vannmasser i gatene.

- Våre folk meldte på ett tidspunkt at det var en halvmeter vann i gata ved Tøyenbekken på Grønland, sier Vidar Pedersen, operasjonsleder i Oslo politidistrikt.

Politiet anbefaler nå folk å kjøre forsiktig på grunn av de ekstreme vannmassene. Flere områder er sperret av.

- Vålerengatunnelen ser ut som en elv - Vi får generelt inn meldinger om store vannmasser fra hele byen. Men det er spesielt i området Grønland, Tøyenbekken og Scweigaardsgate. Vålerengatunnelen har også blitt beskrevet som en elv, sier Pedersen.

Han påpeker at Grøndlandsområdet ser ut til å ha blitt hardest rammet av uværet, og at vannmassene nå ser ut til å være minkende.

Langt mer regn enn vanlig Meteorologisk institutt på Blindern i Oslo melder at det verste uværet nå ser ut til ha passert hovedstaden.

- Det var kraftig regn og torden, men det været rammet veldig lokalt. Det kan se ut som det har passert nå. Også Risør, Telemark og Vestfold har fått noe av det samme været som fortsetter østover. Men været var kraftigst i Oslo, sier Ingrid Bentsen, vakthavende meteorolog.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer