- Det er en invasjon

De mange cruiseturistene som ankommer Palma de Mallorca hver dag i høysesongen, oppleves som en invasjon av byen.

CRUISE: «MSC Divina», med en kapasitet på rundt 3500 passasjerer ankom på onsdag formiddag, mens cruiseskipet «Silver Shadow» og «Seabourne Encore», med en kapasitet på nesten 400 og 600 passasjerer, ankom tidlig om morgenen. Foto: Christian Roth Christensen
CRUISE: «MSC Divina», med en kapasitet på rundt 3500 passasjerer ankom på onsdag formiddag, mens cruiseskipet «Silver Shadow» og «Seabourne Encore», med en kapasitet på nesten 400 og 600 passasjerer, ankom tidlig om morgenen. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

PALMA DE MALLORCA (Dagbladet): Det er nok en strålende sommerdag i Palma på Mallorca. Uten en sky i sikte og med godt over 30 grader har tre store cruiseskip ankommet havna i løpet av morgenen og formiddagen. Mens glade turister strømmer til Palmas gamleby og byens flotte katedral, er ikke alle lokale like fornøyde.

Masseturisme har lenge vært et problem for de lokale i Palma. Noen ganger kan det være opp mot ti cruiseskip i havna om dagen, forteller Gerald Roger Hau, geolog og presseansvarlig i miljøorganisasjonen GOB.

- Det er en invasjon. Det er lett å se. Det er så få steder man besøker her, det er katedralen og gamlebyen. Det er veldig vakkert og alle skal få se det.

Forstår frustrasjonen

Nedenfor Le Seu-katedralen forteller norske Ida at hun og vennegjengen nettopp har ankommet Palma. De er ikke cruiseturister, men hun sier at de har forståelse for de lokales frustrasjon.

- Man skjønner at det kan være frustrerende for dem som bor her, at det kommer masse folk og store mengder på en gang. Det kan kreve mye. Samtidig er det jo inntekt for turistnæringen, sier hun til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer