Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Det er en luksus å være 80 år og fortsatt få være med

Thorvald Stoltenberg har drevet valgkamp for sønnen.

TRAPPEKAMP: - I går besøkte jeg hundre hjem, og mange av dem hadde ikke heis, sa Thorvald Stoltenberg til Dagbladet. Foto: Henning Lillegård/Dagbladet
TRAPPEKAMP: - I går besøkte jeg hundre hjem, og mange av dem hadde ikke heis, sa Thorvald Stoltenberg til Dagbladet. Foto: Henning Lillegård/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| FOLKETS HUS (Dagbladet): En hel time før Arbeiderpartiets valgvake offisielt åpnes, kom nestleder Helge Pedersen inn i storsalen i Folkets hus, ikledd grå kjole.

- Jeg kan like gjerne være her og pines, som å sitte på kontoret. Men jeg har en god følelse, sier Pedersen til Dagbladet.

Storsalen i Folkets hus er like over klokka 19 nær folketom. Bare et titalls journalister og Ap-organisatorer er på plass. Og altså Helga Pedersen.

- Vi har gjort en veldig bra valgkamp og er veldig godt fornøyd. Jens har vært i en egen divisjon blant partilederne, I tillegg er vi kjempefornøyd med grasrotjobbingen, sier Pedersen.

Thorvald Stoltenberg har drevet valgkamp for sønnen Jens over hele landet. Seinest i går kveld var han på husbesøk i Groruddalen. I kveld er han på valgvake.

- Jeg har reist i 15 fylker og møtt folk. Det er en luksus å være 80 år og fortsatt få være med, sier Thorvald Stoltenberg til Dagbladet. Og fortsetter:

- I går besøkte jeg hundre hjem, og mange av dem hadde ikke heis.

- Så det ble en ordentlig søndagstur?

- Ja, det ble det.

- Hvordan har du det nå?

- Jeg har alltid en god følelse. Jeg har ennå ikke lært meg å skille mellom at folk er hyggelige mot meg, og at de eventuelt ikke er enig med meg.

KLAR FOR VAKE: Nestleder i Arbeiderpartiet Helga Pedersen var først ut i Folkets hus i kveld. Først klokka 20.00 åpner vaken. Arkivfoto: Scanpix
KLAR FOR VAKE: Nestleder i Arbeiderpartiet Helga Pedersen var først ut i Folkets hus i kveld. Først klokka 20.00 åpner vaken. Arkivfoto: Scanpix Vis mer

- Du har jo nesten reist like mye som sønnen din?

- Nei, jeg har jo ikke det. Jeg er jo heller ikke statsminister. Så jeg slapper av hele tida, det er ikke noe press. Dette er bare moro, sier Stoltenberg i det Arbeiderpartiets valgvake er i ferd med å fylles opp.

369.434 dører og 745.270 roser
Og akkurat grasrotjobbingen er det tydelig at Arbeiderpartiet ønsker å trekke fram. På pressebordene i Folkets hus ligger skrytetallene fra årets kampanje:

• 369.434 dører har blitt banket på.
• 745.270 roser er delt ut.
• Anslagsvis 10.000 - 15.000 mennesker har deltatt i Arbeiderpartiets kampanje.
• Ap har økt medlemsmassen med 4000 nye medlemmer.
• «En time med Thorvald» framheves; her har Thorvald Stoltenberg reist i 14 fylker og møtt seniorer til halvannentimes seanser med kåseri, musikk, roser og vafler.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media