- Det er en risiko for at vi ikke får tilbake barna våre

Varg Vikernes frykter at han mister foreldreretten etter pågripelsen i Frankrike.

KONSEKVENSER: Varg Vikernes frykter at han mister barna etter pågripelsen. 
Foto: Ingun Mæhlum
KONSEKVENSER: Varg Vikernes frykter at han mister barna etter pågripelsen. Foto: Ingun MæhlumVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I FRANKRIKE: (Dagbladet): Det var i et blogginnlegg i går kveld at den tidligere drapsdømte Varg Vikernes (40) skrev om frykten for å miste foreldreretten til parets tre felles barn.

- Kona mi ble fortalt at vi kunne få omsorgen for barna tilbake når vi kom ut, men nei. Vi er ute nå, og i stedet for å få tilbake barna må vi møte i foreldreretten. Advokaten vår sier det er en risiko for at vi ikke får tilbake barna våre, skriver han i bloggen «Thulean Perspective».

Tre teorier Fra før av er det kjent at Vikernes og kona Marie Cachet (25) venter et fjerde barn. Vikernes lanserer tre mulige teorier for hvorfor han ikke har fått tilbake barna:

- Vi snakker om foreldre som a) er imot vaksinasjon av barn. b) Er nasjonalister c) Bruker Montessori-systemet til å undervise barna hjemmefra. Og ... vel, det er det, skriver han.

Det ble konfiskert fem lovlig kjøpte våpen fra huset til Vikernes. I blogginnlegget diskuterer han om våpenmengden i huset da han og kona ble arrestert, kan være en av grunnene til at barna ikke får komme tilbake.

- Man kan forstå at de ikke vil at en eks-fange til å forsvare familien i hjemmet sitt fra potensielle dødelige trusler, bevæpnet med noen type våpen. Men en liten, 155 centimeter gravid blod fransk kvinne med tre små barn kan ikke ha noen type våpen for å beskytte familien? spør Vikernes retorisk.

Rasehat Selv om Varg Vikernes ble løslatt og renvasket for mistanker om terrorplanlegging, kan han stå overfor en siktelse for oppfordring til rasehat. Vikernes forsvarer, Julien Freyssinet, sier til Dagbladet at han er redd for at en eventuell rasehatsiktelse bare vil være et påskudd fra myndighetenes side fordi de er redde for å tape ansikt etter arrestasjonen og løslatelsen.

Dagbladet har gått gjennom blogginnlegg publisert av Vikernes på flere av hans nettsteder. I bloggen «Thulean perspective» får spesielt én gruppe mennesker gjennomgå. Vikernes skriver at kvinner og menn burde slutte å vaske- og parfymere bort sin naturlige duft, fordi det da er mer sannsynlig at de får barn med noen de «genetisk ikke passer sammen med».

- Da vil flere og flere umenneskelige kjøtere bli født. Vi vil ende opp som jøder; mentalt syke, perverse, onde, grådige, hyperseksuelle og undermenneskelige, skriver Vikernes i ett av sine mange blogginnlegg. I et innlegg fra februar i år navngir han ideologien sin Odalisme, og skriver at Odalisme er både nasjonalisme, militarisme, ideologi, filosofi og religion på en gang.

Forberedt på siktelse I går ettermiddag skriver Vikernes at han allerede i varetekt begynte å forberede seg på en siktelse:

- Nok en lang og hard kamp mot alle odds i et fiendtlig system som vil straffe meg, med mål om å skremme meg og andre fra å si imot «eliten», skriver han.

- Straff for å uttrykke min mening og lufte mine bekymringer for framtida, skriver han.

Vikernes' oversettes blant annet til fransk, italiensk, serbisk, tysk og russisk. Når Dagbladet spør forsvareren til Vikernes om hvilke ytringer som er akseptable etter fransk lov, gir han følgende svar:

- Formelt er det ytringer som kan undergrave mennesker på grunn av tilhørelse i en spesiell gruppe ikke akseptable, sier han. Den øvre strafferammen for oppfordring til rasehat er en bot på 45000 euro og et år i fengsel.

PS! Blogginnlegget ble slettet seint i går kveld. 

KAMOBILER: Varg Vikernes ble pågrepet i Saloun La Tour som ligger to timer nord for Touluse. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
KAMOBILER: Varg Vikernes ble pågrepet i Saloun La Tour som ligger to timer nord for Touluse. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer