- Det er en sånn ting man bare må gjøre en gang i livet for å ha gjort det

To bodømenns fuktige slutt på festen endte med redningsaksjon.

«Skuld»: Redningsskøyta «Skuld» fraktet en av de to svømmerne hjem. Bildet er fra en annen anledning. Foto: Ingar Sagedal Bie/Redningsselskapet
«Skuld»: Redningsskøyta «Skuld» fraktet en av de to svømmerne hjem. Bildet er fra en annen anledning. Foto: Ingar Sagedal Bie/Redningsselskapet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Like etter klokka 03 natt til søndag ble mannskapet om bord på redningsskøyta «Skuld» oppringt av Hovedredningssentralen i Nord-Norge. To menn hadde hoppet i havet og lagt på svøm ut fra Bodø sentrum, skriver avisa Nordlys.

- Det var rundt ni grader i vannet, og mennene var nok beruset. Vi var heldigvis i nærheten, og reagerte raskt, forteller skipsfører Kjell Olav Johansen til Dagbladet.

Hoppet i havet Da redningsskøyta kom fram til de to, var det tydelig for mannskapet at den ene av dem var i dårlig form.

- Han var temmelig nedkjølt, og ville sannsynligvis ha druknet etter kort tid, sier Johansen.

Styrmann Andreas Hogstad kledde seg raskt i en overlevingsdrakt og hoppet i havet for å få mannen om bord.

- Han ville ikke bli reddet, men vi fikk han motvillig om bord, det kan ha begynt å gå opp for han at svømmeturen var farlig, sier Johansen.

- Uansvarlig av oss Dagbladet har snakket med den andre svømmeren som kom seg på land. Han sier at det var uansvarlig av dem å legge på svøm med promille.

- Det er en sånn ting man bare må gjøre en gang i livet for å ha gjort det, men selvsagt uansvarlig av oss å gjøre det med promille, sier mannen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer