«Det er en skam. Hold kjeft!»

Arsenal-stjernen Theo Walcott pleier å springe med selvtillit. I går så han med bekymring rundt seg da han brakte OL-ilden gjennom Londons gater.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LONDON(Dagbladet.no): - Hold kjeft, hold kjeft. Skam dere, skam dere, ropte de tibetanske demonstrantene da ordføreren og prinsesse Anne møtte representanter for de kinesiske myndighetene.

Fakkelstafetten gjennom Londons gater skulle være en feiring av den olympiske ild. Det ble en hissig propagandakamp mellom Kina og Tibet. Over 40 demonstranter ble arrestert. Og flere ganger kom situasjonen ut av kontroll. Dagbladet.no var til stede på den siste etappen, utenfor Londons mektige O2-Arena. Flere hundre demonstranter var møtt opp med fyrop og flagg som en protest mot Kinas brudd på menneskerettighetene.

Samtidig gikk representanter for Bejing-OL rundt og delte ut gratis flagg. Mange takket nei.

Fotballstjernen Theo Walcott var den nest-siste fakkelbæreren. Han ble eskortert rundt 400 meter av et 50 talls politifolk. Flere ganger var det demonstranter som prøvde å bryte gjennom politiets jernring.

- Det er vår plikt å være her i dag. Vi kan ikke akseptere Kinas gjentatte brudd på menneskerettighetene. Og vi kan ikke akseptere at OL lignende blir en del av de kinesiske myndighetenes propaganda-aparat, sier pensjonisten Ben Birnberg til Dagbladet.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer