Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Det er en svart dag for Sverige

Statsministeren med pressekonferanse etter skoledrapene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO / TROLLHÄTTAN (Dagbladet): Sveriges statsminister Stefan Löfven holdt 18.30 i kveld en pressekonferanse om angrepet på ungdomsskolen Kronan skole i Trollhättan i Sverige i dag, der en elev og en lærer ble drept.

- Det som aldri skal skje, har skjedd. Dette berører oss alle, alle som sender barn eller barnebarn på skolen, eller de som jobber og går på skolen.

- En svart dag - Det er en svart dag for Sverige. Mine tanker går til offeret og deres familier, elever og ansatte, og hele samfunnet som er rammet, sier statsminister Stefan Löfven.

Han ønsker ikke å uttale seg om mulig motiv for angrepet, og sier politiet skal etterforske saken videre.

- Jeg vil rette en takk til politiet som gjorde det de kunne her. Jeg vil også at alle skal vite at vi gjør alt vi kan for at barn føler seg trygge når de skal gå på skolen, sier han.

- Jeg vil også understreke at det er svært uvanlig at noe slikt skjer på svenske skoler. Sist gang var i 1961, sier han.

Han har i dag vært på skolen og snakket med elever som han opplevde som svært opprørt etter hendelsen.

- Jeg er dypt rørt. Vi vil ha et Sverige med samhold, der folk tar vare på hverandre, og at vi tenker på hvordan vi prater til og om hverandre, sier han.

- Det her er ikke Sverige. I Sverige tar vi vare på hverandre, sier han.

21-åring med sverd To personer, en gutt (17) og en lærer er døde, etter at en mann gikk til angrep med sverd på ungdomsskolen Kronan skole i Trollhättan i Sverige i dag. To andre som ble stukket er alvorlig skadd, og for en av dem beskrives tilstanden som kritisk.

Gjerningsmannen (21), som antas å være en 21 år gammel mann fra Trollhättan, poserte med elever ved skolen ikledd maske og hjelm og med et langt sverd før massakren. Mannen døde på sykehus etter at han ble skutt av politiet. Tilstanden er fortsatt kritisk for ytterligere to personer.

Politiet har ikke oppgitt motiv for angrepet mot skolen, som har en stor andel innvandrerelever. Etterforskningsleder Thord Haraldsson ble på en pressekonferanse spurt om det finnes et rasistisk motiv bak angrepet.

- Vi har det med i bildet, men det er ikke noe jeg ønsker å kommentere nå, sier Haraldsson.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!