- Det er en tragedie

En øyboer beskriver utbruddet på den spanske øya La Palma som en tragedie.

UTBRUDD: Rundt 5000 mennesker er evakuert etter at vulkanen Cumbre Vieja på La Palma hadde utbrudd søndag. Video: NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

5000 personer har blitt evakuert som følge av det pågående vulkanutbruddet på den spanske øya La Palma. Øyboer Isabel Fuentes (55) omtaler hendelsen som en tragedie.

- Jeg ble redd da vulkanutbruddet startet. For journalister er dette en spektakulær hendelse, men for oss er det en tragedie. Jeg tror at lavaen har rammet husene til noen av mine slektninger, sier Fuentes til den spanske TV-kanalen TVE, og som gjengis av Reuters og The Guardian.

- Jeg var fem år ved forrige vulkanutbrudd (i 1971 journ.anm.). Man kommer seg aldri over et vulkanutbrudd.

Evakuering

Fuentes sier at hun har evakuert seg selv av hensyn til egen sikkerhet. Søndag kveld opplyste president Angel Victor Torre på Kanariøyene at det foreløpig ikke har blitt meldt fra om personskader i forbindelse med vulkanutbruddet.

- Det ser ikke ut til at det vil bli behov for å evakuere flere. Lavaen beveger seg mot kysten, og skadene vil være materielle. Det dreier seg om 17 til 20 millioner kubikkmeter med lava, ifølge eksperter, sa president Torres.

Vulkanutbrudd

Det var søndag ettermiddag at La Palma fikk utbrudd. Øya ligger på vulkanryggen Cumbre Vieja, og i dagene i forveien av utbruddet ble det registrert en rekke små jordskjelv. Som følge av dette hadde myndighetene allerede iverksatt evakuering av særlig sårbare personer da utbruddet startet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer