- Det er en trykket stemning i hele Overhalla

I kveld fikk sørgende tenne lys for de drepte. - Det var godt å komme hit og få det ut, sier Anita Eldstad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OVERHALLA (Dagbladet.no): En jevn strøm av sørgende kom i hele kveld til Ranem kirke i Overhalla for å samles, tenne lys, gråte og holde rundt hverandre.

Mens noen ble sittende urørlig på kirkebenken i nærmere en time, kom enkelte med senket hode, satte et tent lys ved alteret og gikk stille ut igjen. Flere voksne hadde tatt med barna sine, og utenfor kirken snakket mange lavmælt om de som har blitt tatt fra dem.

- Godt å få det ut

- Men hvorfor Cicilie?, utbrøt en venninne av de avdøde, som ikke kunne fatte hvorfor sjuåringen ble et offer i det svært brutale dobbeltdrapet på Skogmo.

For mange var det en lettelse å treffe andre sorgtunge naboer for første gang.

- Det var godt å komme inn her og få det ut, sier Anita Eldstad (20) til Dagbladet.no etter å ha vært inne i kirken.

- Det handler om å føle at man står sammen, og å finne litt ro. Samtidig er det de pårørende vi tenker mest på, sier hennes mor, Tove-Bente Eldstad (50).

Mens presten tilknyttet kirka raskt ble en del av kommunens kriseberedskap etter drapene, var det diakon Jon Ingvar Østhus som i kveld tok imot de sørgende på kirketrappa og bidro som uformell samtalepartner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer