- Det er en tung dag

Hadsel kommune mistet to av sine innbyggere: Far og sønn omkom - mor og tvillingsøster skadet.

FEM OMKOM: To av de omkomne kommer fra Hassel kommune, der ordføreren opplyser om at kommunen i dag vil samles i sorg. Foto: Tom Benjaminsen / SCANPIX
FEM OMKOM: To av de omkomne kommer fra Hassel kommune, der ordføreren opplyser om at kommunen i dag vil samles i sorg. Foto: Tom Benjaminsen / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fem mennesker omkom i en voldsom trafikkulykke i Lavangsdalen i Troms i går ettermiddag. Litt over kl 22 i går kveld, ble Hadsel kommune gjort kjent med at to av dødsofrene var hjemmehørende i kommunen.

Den ene, en 13 års gammel gutt som gikk på Melbu Skole, opplyser ordfører Kjell-Børge Freiberg i en pressemelding.

Han opplyser om at kommunen i dag vil samles i sorg, for å minnes sine to døde — og de andre ofrene i ulykka.

Åpent for alle - Skolen og kirken åpnes lørdag, skriver Freiberg.      

- Dette gjelder en mann på 56 år, hjemmehørende på Melbu, og hans sønn på 13 år. Begge er omkommet. Kona til den omkomne mannen og og parets datter er begge skadet i ulykken, skriver ordføreren.

Hadsel kommune har i løpet av fredagen aktivert sitt kriseteam. Den omkomne gutten var elev ved Melbu skole, det samme er hans skadde søster.

Freiberg gjør det klart at Melbu skole vil være åpen for elever, foreldre og andre berørte i dag klokka 12.00 - 14.00. Personell fra skolen, helsesøstertjeneste, sognepresten og øvrig personell fra kommunens kriseteam vil være til stede på skolen. Melbu kirke vil være åpen for alle fra kl. 14.00 - 17.00.

Tenner lys Der vil det være mulighet for lystenning og samtale med prest. 

- Våre tanker går til de pårørende, det er en tung dag, og på vegne av Hadsel kommune vil jeg uttrykke min dypeste medfølelse med familien og lokalsamfunnet på Melbu, skriver ordfører Freiberg.       

Tre personbiler, en minibuss med sju personer og en buss med 42 passasjerer, de fleste håndballungdom fra Alta, var involvert i ulykka.

Den er en av de verste i Norge etter krigen. Fredag kveld ble det klart at to av de omkomne var en 56 år gammel mann og hans 13 år gamle sønn fra Melbu. To kvinner på 65 og 44 år fra Narvik, og en 56 år gammel mann fra Bjerkvik omkom også.

EN AV DE VERSTE NOEN SINNE: Her er bussen som var involvert i ulykken i Lavangsdalen fredag, hvor 5 personer omkom. Foto: Tom Benjaminsen / SCANPIX
EN AV DE VERSTE NOEN SINNE: Her er bussen som var involvert i ulykken i Lavangsdalen fredag, hvor 5 personer omkom. Foto: Tom Benjaminsen / SCANPIX Vis mer