Giske-saken:

- Det er en utrolig krevende situasjon å stå i

Psykolog Fanny Duckert ber mediene være varsomme.

KRISE: Etter langvarig uro, rykter og varsler erkjente nestleder Trond Giske onsdag at han har oppført seg upassende overfor kvinner. Saken har, på toppen av valgnederlag og andre konflikter, satt Ap i dyp krise ved utgangen av året. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
KRISE: Etter langvarig uro, rykter og varsler erkjente nestleder Trond Giske onsdag at han har oppført seg upassende overfor kvinner. Saken har, på toppen av valgnederlag og andre konflikter, satt Ap i dyp krise ved utgangen av året. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Anklagene mot Trond Giske er en stor belastning for ham og hans familie. Det sier psykologprofessor Fanny Duckert til Dagbladet.

Denne uka har det kommet fram en rekke varslesaker om hvordan Ap-nestlederen skal ha opptrådt kritikkverdig. Torsdag tok Giske selvkritikk for å ha oppført seg ufint overfor kvinner.

Duckert omtaler saken som «et helvete» for Giske.

Duckert og psykologspesialist Kim Edgar Karlsen kom denne høsten med boken «I medienes søkelys», hvor de har intervjuet en rekke personer som har stått i mediestormer.

- Det er en utrolig krevende situasjon å stå i, og alle hater det intenst. De som «overlever» det, er de som klarer å ha perspektiv og klarer å stå i det. Det meste går over.

Samtidig ber Duckert mediene om å være varsomme.

- Nå må journalistene huske å være kritiske, sjekke sakene og tenke hva dette egentlig handler om. Husk at alle aktørene har ulike agendaer. Det er fint med store overskrifter, men innholdet må sjekkes ordentlig.

Lørdag ble det kjent at Støre innkaller partiets sentralstyre og landsstyre til møte for å behandle Giske-saken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer