- Det er enklere å huske sannheten

Gjentatte ganger har aktoratet tatt Breivik for selvmotsigelser og inkonsekvens. Breivik blir avkledd, mener Utøya-overlevende Tore Sinding Bekkedal.

 - VIRKER MINDRE FORNØYD:  Utøya-overlevende Tore Sinding Bekkedal konstaterer at Breivik ikke er like konfortabel under aktoratets utspørring. Foto:Nina Hansen / Dagbladet
- VIRKER MINDRE FORNØYD: Utøya-overlevende Tore Sinding Bekkedal konstaterer at Breivik ikke er like konfortabel under aktoratets utspørring. Foto:Nina Hansen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Utspørringen av Anders Behring Breivik fortsetter for fullt under den tredje dagen av terrorrettssaken i Oslo tingrett. Flere medier melder at aktor Inga Bejer Engh i dag har lagt seg på en langt tøffere tone overfor Breivik.

Blant annet har aktoratet spurt mye om Breiviks bekjentskaper i Knights Templar. Det har Breivik sagt til sine forsvarere at han ikke ønsker å snakke om.

Utenfor Oslo Tinghus møter Dagbladet Tore Sinding Bekkedal, som overlevde marerittet på Utøya og nå følger saken tett i åpningsdagene.

- Han virker mindre fornøyd når han er i den situasjonen har er nå. Avkledd er nok et beskrivende ord. Aktor gjør en fantastisk jobb, sier Bekkedal.

- Henger ikke på greip, Breivik I motsetning til Breivik mener aktoratet at Knights Templar ikke eksisterer andre steder enn i Breiviks hode. For terroristen er imidlertid eksistensen av denne gruppa en svært viktig del.

Under utspørringen utbrøt blant annet Svein Holden overfor Breivik at «hans forklaring ikke hang på greip».

Bekkedal konstaterer at Breivik virker mer utilpass i dag.

- Så langt har han lyktes i å holde en maske, men den har han problemer med når han ikke får styre selv. Det er lettere å huske det som er sannhet, sier Bekkedal.

- Ikke uvanlige meninger Samtidig er han skuffet over å få høre Breiviks argumenter for at det foregår en islamsk demografisk krigføring.

- Det har vært interessant å høre på delen der man har tatt for seg hans ideologi og verdensbilde. Samtidig er det forstemmende å høre om tankene som ikke er så uvanlige. Det er bare å lese debatten på nettaviser så kan du se at flere lignende betraktninger går igjen.

- Er det noe du håper å få svar på under rettssaken?

- Han har drept flere av vennene mine og det er ikke noe særlig mer jeg lurer på. Nå blir han spurt ut om bekjentskaper som Knights Templar og det betyr ikke noe for meg, sier han.