Det er enorme utfordringer med å bygge opp Gaza igjen

Som første stortingspolitiker, besøkte Frps Morten Høglund krigsherjede Gaza i dag. Det ble et sterkt møte.

ANNEN VERDEN: Morten Høglund (43) sitter på King David hotell i Jerusalem og oppsummerer inntrykkene fra Gaza og Sør-Israel. — Jeg vil ta opp med Israel, her og hjemme i Oslo, de inntrykkene jeg har fått her nå. Hvis vi kan bidra til at Israel gjør dette på en mer effektiv måte, er det flott, sier Høglund. Foto: Torbjørn Grønning
ANNEN VERDEN: Morten Høglund (43) sitter på King David hotell i Jerusalem og oppsummerer inntrykkene fra Gaza og Sør-Israel. — Jeg vil ta opp med Israel, her og hjemme i Oslo, de inntrykkene jeg har fått her nå. Hvis vi kan bidra til at Israel gjør dette på en mer effektiv måte, er det flott, sier Høglund. Foto: Torbjørn Grønning Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

JERUSALEM (Dagbladet.no): Fremskrittspartiets utenrikspolitiske talsmann, Morten Høglund (43), er på et tre dagers besøk i Israel og i krigsherjede Gaza. I går var han på besøk rundt i det sørlige Israel, som stadig rammes av raketter fra Gaza. I dag besøkte han Gaza, i regi av FNs humanitære organisasjon for palestinske flyktninger, UNRWA. Det var veldig lærerikt å se Gaza på nært hold. Ødeleggelsene er store. Skoler, kloakk og vann.. Bedrifter og fabrikker som er jevnet med jorden, sier Høglund som hadde et over seks timers langt besøk i Gaza i dag. - Når du ser enkelte områder hvor alt er lagt i grus. Selv med min begrensede fantasi, ser du at det har vært en krig her. Vi besøkte ett område, hvor det er mange fabrikker som er ødelagt. Kjeksfabrikk, sementfabrikk. Det er forhåpentlig en grunn til at de er tatt ut, men de er jevnet med jorden sånn at mange tusen arbeidsplasser forsvinner, sier Høglund.

Må få hjelpNå må palestinerne i Gaza få hjelp, sånn at de skal få skape seg et liv og noe å leve av, mener Frp-politikeren, som hadde FN-folk som guider i Gaza i går.- Det var et landområde hvor alt var ødelagt og jevnet med jorden. Det er mange og store utfordringer i Gaza. Nå får vi håpe at det kan komme noe godt ut av tragedien, sier Høglund.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.