Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Det er enormt tragisk, og det preger oss alle

Nordmenn tilknyttet pilotskolen i sorg etter flystyrten.

SØKER ETTER NORDMENN: Her leter en redningsmann etter de to savnede nordmennene med vannscooter. Foto: John Luce
SØKER ETTER NORDMENN: Her leter en redningsmann etter de to savnede nordmennene med vannscooter. Foto: John Luce Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De norske elevene ved pilotskolen Phoenix East Aviation er svært preget av at to nordmenn, en elev og en intruktør, nå er savnet etter en dramatisk flystyrt i nærheten Daytona Beach i Florida.

- Jeg fikk vite om styrten via Facebook, og i natt har en del av oss som er studenter samlet oss for å snakke om ting. Det var umulig å få sove uansett. Nå venter vi egentlig bare på å få informasjon fra skolen, sier Kevin Nordås (19) fra Mosjøen til Helgeland Arbeiderblad.

Preget Dykkerteam er nå ute i området utenfor New Smyrna Beach for å lete etter flykroppen og de savnede. Så langt har søket vært resultatløst, sier informasjonsoffiser Priscille Ress ved Volusia County Sherrif's Office til Dagbladet i 18-tida.

Søket blir vanskeliggjort av tett tåke og grov sjø.

Øyenvitner til hendelsen sier flyet styrtet loddrett ned i sjøen rundt klokka 18.30, lokal tid. Årsaken til havariet er fortsatt ikke kjent. Etter det Dagbladet får opplyst skal det ha vært tåke i området ved ulykkestidspunktet.

- Det sank fort. To til tre timer senere begynte vrakrester å skylle opp på stranden, sier Ress.

- Enormt tragisk Til Dagbladet sier Kevin Nordås at hendelsen har sterk innvirkning på elevene.

HELIKOPTERSØK: Kystvakten gjorde også søk etter de to nordmennene med helikopter. Foto: John Luce
HELIKOPTERSØK: Kystvakten gjorde også søk etter de to nordmennene med helikopter. Foto: John Luce Vis mer

- Dette er en enormt tragisk hendelse, som har innvirkning på alle elvene, men kanskje mest oss nordmenn. Vi sitter en gjeng på skolen nå, og skal få litt mer informasjon om hva som har skjedd, forteller 19-åringen til Dagbladet.

Det skal ifølge lokale medier være små sjanser for å finne overlevende etter flystyrten. 19-åringen kjenner de to involverte, og er rystet over ulykken.

- Det er andre rundt meg som kjenner de to savnete bedre, og stemningen er svært trykket. Miljøet her blant de norske studentene er ikke så stort, sier han til Helgeland Arbeiderblad.

- Gode venner Instruktør Roy-Hugo Øien er tillitsvalgt for alle de norske på skolen og venn av begge de savnede, og opplyser at de vil ha flere samlinger i løpet av dagen.

- De fleste norske med tilknytning til skolen vil samle seg på skolen. Vi har vært i kontakt med sjømannspresten som er på vei hit nå, sier Øyen, som har vært instruktør ved skolen siden mars 2010.

- Skolen gjør alt de kan for å hjelpe til og tilrettelegge. Vi har fått ordnet ledige rom på skolen slik at vi kan få samlet folk, sier Øien.

PREGET: Kevin Nordås (19) forteller at saken har preget elevene. Foto: Privat
PREGET: Kevin Nordås (19) forteller at saken har preget elevene. Foto: Privat Vis mer

- Dette er bare utrolig tragisk. Vi er en tett gjeng her. De to savnede er veldig gode venner av meg.

- UTROLIG TRAGISK: Instruktør Roy-Hugo Øien er tillitsvalgt for alle de norske på skolen og venn av begge de savnede. Han betegner saken som utrolig tragisk. Foto: Privat
- UTROLIG TRAGISK: Instruktør Roy-Hugo Øien er tillitsvalgt for alle de norske på skolen og venn av begge de savnede. Han betegner saken som utrolig tragisk. Foto: Privat Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling