- Det er erklært krig mot hele den siviliserte verden

Statsminister Medevev tror på samarbeid mot terroristene.

ØNSKER SAMARBEID: 
- Terrorangrepene mot flyet vårt og i Paris har spisset den globale politiske agendaen. Det er erklært krig mot hele den siviliserte verden. Så enkelte vestlige lands holdning til Russland er merkelig. Jeg mener vi burde stå sammen i kampen, sa Russlands statminister Dimitrij Medvedev med henvisning til flystyrten i Egypt tidligere i måneden og fredagens terrorangrep i Paris
Foto: Sara Johannessen / SCANPIX
ØNSKER SAMARBEID: - Terrorangrepene mot flyet vårt og i Paris har spisset den globale politiske agendaen. Det er erklært krig mot hele den siviliserte verden. Så enkelte vestlige lands holdning til Russland er merkelig. Jeg mener vi burde stå sammen i kampen, sa Russlands statminister Dimitrij Medvedev med henvisning til flystyrten i Egypt tidligere i måneden og fredagens terrorangrep i Paris Foto: Sara Johannessen / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Russlands statsminister Dimitrij Medevev twitrer i dag om hvordan vesten bør reagere på terrorhandlinger begått av IS.

- Hendelsene de siste ukene har økt de politiske spenningene. Mennesker dør. En krig har blitt proklamert mot den siviliserte verden, skrev Medevev tidligere i dag.

- Vil vinne Statsministeren skriver videre:

- Russland vil vinne denne kampen alene. Vesten vil overleve også. Men jeg tror vi må samle våre styrker.

Også under et toppmøte i Manil i natt tok den russiske statsministeren til orde for at den beste løsningen i kampen mot ekstremisme og terrorisme er at Vesten og Russland legger uenighetene til side og kjemper sammen.


- Terrorangrepene mot flyet vårt og i Paris har spisset den globale politiske agendaen. Det er erklært krig mot hele den siviliserte verden. Så enkelte vestlige lands holdning til Russland er merkelig. Jeg mener vi burde stå sammen i kampen, sa Medvedev med henvisning til flystyrten i Egypt tidligere i måneden og fredagens terrorangrep i Paris.

Lovet hevn Russerne har siden slutten av september bombet president Bashar al-Assads fiender i Syria og opplyste tirsdag at de har fløyet 2300 tokt over landet de siste 48 dagene, ifølge NTB.

Etter opplysningene om at det var en bombe som gikk av i passasjerflyet som styrtet i Egypt, lovet den russiske presidenten Vladimir Putin hevn over ekstremistgruppa IS og opptrapping av angrepene i Syria.

USAs president Barack Obama har bedt Russland om å skifte fokus fra å støtte den syriske regjeringen til å angripe ekstremistgruppa IS direkte.

- USA vil støtte Oppfordringen fra Obama kom i forbindelse med toppmøtet i Manil der han sa at han skal diskutere saken med president Putin, som han beskrev som en «konstruktiv partner» i Syria-samtalene.

MAKTSAMLING: President Barack Obama diskuterte Syria med Vladimir Putin i Tyrkia på søndag. Foto: AP / NTB SCANPIX
MAKTSAMLING: President Barack Obama diskuterte Syria med Vladimir Putin i Tyrkia på søndag. Foto: AP / NTB SCANPIX Vis mer

Videre uttalte Obama at han ønsket Frankrikes opptrapping av luftangrepene mot IS velkommen, og han fastslo at USA vil støtte franskmennene.

Bekreftet fly-terror Den russiske sikkerhetstjenesten FSB bekreftet i går at ei bombe gikk av i passasjerflyet som styrtet i Egypt, og at det var et terrorangrep.

Sikkerhetsdirektør Aleksander Bortnikov har varslet president Vladimir Putin at spor av eksplosiver er blitt funnet i flyvraket, skriver Russia Today. Ifølge det russiske nyhetsbyrået Sputnik var det en hjemmelaget bombe tilsvarende ett kilo TNT.