Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Boligmarkedet:

- Det er et ekstremt press i Oslo

Det er 25 prosent færre boliger til salgs i hovedstaden enn på samme tid i fjor. 

Meglertopper venter prishopp på inntil fire prosent i Oslo i januar. Foto: Finansavisen
Meglertopper venter prishopp på inntil fire prosent i Oslo i januar. Foto: Finansavisen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen:) - I Oslo er det alt for lite til salgs, akkurat som det har vært lenge. Det er mange på visning og det oppnås gode priser. Farten er minst like høy som vi har sett tidligere, sier adm. direktør Grethe W. Meier i Privatmegleren til Finansavisen.

Fredag legger bransjeorganisasjonen Eiendom Norge frem prisstatistikken for måneden som nå går mot slutten.

- Januar er en måned hvor vi historisk sett ser prisoppgang, men jeg tror vi vil se en ekstra kraftig prisvekst i år, sier Meier til avisen.

For Oslo isolert tror hun på så mye som fire prosents prisoppgang, mens hun tror veksten blir på rundt 3 prosent for landet sett under ett.

- Er desperate

Adm. direktør Finn Magnus Rogne-Hansen i Aktiv Eiendomsmegling tror også prisoppgangen i Oslo vil nærme seg 4 prosent i januar.

- Det er fortsatt et stort press i Oslo. Boligåret 2017 fortsetter på samme måte som i 2016, med svært få boliger til salgs og mye folk på visning, sier Rogne-Hansen til Finansavisen.

Når januar-statistikken kommer i slutten av uken tror Rogne-Hansen den vil vise at prisene i Oslo steg 3,8 prosent, og 3,5 prosent for landet sett under ett.

- Vi ser ikke at det kommer noen stor bølge av boliger som skal demme opp på tilbudssiden, og etterspørselen er ekstrem. Vi ser at boligene går høyt, selv om vi priser dem høyt ut i markedet. Som regel er det noen som er såpass lei av å gå på visninger og er desperate etter å finne et sted å bo, at de strekker seg langt.

- Ekstremt press

DNB Eiendom–sjef Terje Halvorsen forteller til Finansavisen at det nå er 25 prosent færre bruktboliger til salgs i Oslo enn det var i månedsskiftet januar/februar i fjor. Ved inngangen til 2017 lå utbudet rundt 20 prosent under samme tid året før, så dermed har det strammet seg ytterligere til på tilbudssiden.

- Det betyr at det nye som er kommet i markedet er solgt ut, pluss at en del av overliggerne fra 2016 også er gått, sier Halvorsen.

- Hvordan opplever dere Oslo–markedet så langt i år?

- Det er et ekstremt press på de få boligene som er ute. Det er et jevnt trykk av kjøpere og langt flere potensielle kjøpere enn vi har boliger for salg. Som tidligere er det spesielt stort trykk på de mindre leilighetene, sier Halvorsen til avisen.

Selv tror han på to prosent prisoppgang i Oslo i januar, mens landet totalt får en oppgang på rundt 1,5 prosent.

Andre økonominyheter:

Goldman ser oppsving for disse aksjene

Oslo Børs åpner ned

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling