- Det er et grovt overtramp

Kari Storækre (60) om overvåkingen av henne og eks-mannen Arne Treholt i Oscars gate 61.

FRYKTELIG: Kari Storækre (60), eks-kona til Arne Treholt, sier til Se og Hør at hun synes det er fryketlig og tøft at Treholt-saken har kommet opp igjen. Her sammen med nåværende ektemann Åke Wilhelmsson. Foto: Tom Martinsen
FRYKTELIG: Kari Storækre (60), eks-kona til Arne Treholt, sier til Se og Hør at hun synes det er fryketlig og tøft at Treholt-saken har kommet opp igjen. Her sammen med nåværende ektemann Åke Wilhelmsson. Foto: Tom MartinsenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Eks-kona til Arne Treholt (67), Kari Storækre (60), forteller i siste utgave av Se og Hør om de siste ukers avsløringer og påstander i Treholt-saken.

Helt siden boka «Forfalskningen» kom ut har flere anonyme eks-spanere i Politiets overvåkingstjeneste (POT) kommet med beskyldninger mot POT og deres arbeidsmetoder. Det er beskyldninger om ulovlig overvåking av Treholt og familien i Oscars  gate 61 i Oslo. Det er påstander om fabrikkering av bevis.

- Det er fryktelig og tøft å oppleve dette igjen og igjen, og høre alle løgnene som blir servert, sier Kari Storækre til Se og Hør.

På direkte spørsmål fra bladet om hun føler livet hennes er ødelagt svarer hun: ja.

Fredag fortalte Storækre til Dagbladet at hun ikke finner seg i alle løgnene lengre.

- Grovt overtramp Stortingets EOS-utvalg skal etter beskyldningene se nærmere på POTs arbeidsmetoder og deriblant mulig ulovlig overvåking. I går bekreftet Ketil Lund, som ledet Lund-kommisjonen midt på 90-tallet, at Treholts leilighet ble videoovervåket. Et vitne fortalte dette til Lund-kommisjonen på 90-tallet, men overvåkingen ble ikke nevnt i sluttrapporten til Stortinget.

- Bakgrunnen for det var i første rekke at etterforskning i spionsaker var perifert i forhold til kommisjonens primære oppgave, som var å kartlegge politisk registrering og overvåking, het det i pressemeldingen fra Lund-kommisjonen i går.

Storækre synes overvåkingen er det verste med at saken nå kommer opp på nytt. Storækre skilte seg fra Treholt da han ble pågrepet i januar 1984.

- Her har det sittet ukjente mennesker og sett og hørt alt vi har foretatt oss innenfor hjemmets fire vegger. Det er et grovt overtramp. Jeg er rystet og sjokkert, sier Storækre til Se og Hør.

- Endrer ikke bevis Kommisjonen for gjenopptakelse har bestemt seg for å se på saken på nytt. De skal vurdere om saken skal gjenåpnes eller ikke.

Advokaten til Arne Treholt, Harald Stabell, mener at når Lund-kommisjonen bekrefter videoovervåking av Treholt, så styrker det den anonyme POT-spanerens troverdighet.

Førstetstatsadvokat Lasse Qvigstad, som var en av aktorene under Treholt-saken, sier at videoovervåkingen ikke svekker bevisene mot Treholt og at dette var noe de ikke kjente til under hovedforhandlingen mot den spiondømte nordmannen.